Starlight

loogoo

Max Keiser, Autias Και Λοιποί Ταγαρόβλαχοι

 

maxkeiser1   Το τεράστιο ελληνικό (δημόσιο) χρέος δεν έδωσε την ευκαιρία απλά και μόνο σε πολλούς κερδοσκόπους (καιροσκόπους) παγκοσμίως να "χτυπήσουν" και να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, αλλά και σε δημοσιογράφους/ρεπόρτερς/συντάκτες - αυτοαποκαλούμενους ειδικούς - σαν τον Max "Αυτιάς" Kaiser να τριγυρνάνε από μέσο σε μέσο και να βγάζουν έντονους λόγους, κινδυνολογώντας σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιώντας έντονο ύφος και εμφάνταστες λέξεις ή εκφράσεις. Φυσικά και ελάχιστα ενδιαφέρει όλους αυτούς η τελική κατάληξη της ιστορίας. Φυσικά και δεν βασίζονται σε στοιχεία και μελέτη, αλλά σε θεωρίες του αέρα, που άκουσαν κάπου, στο ασανσέρ του καναλιού στο οποίο εργάζονται ή στο καφενείο της Βουλής από κάποιον Υπουργό για παράδειγμα. Τι μπορούν να γνωρίζουν άραγε όλοι αυτοί από πραγματικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, οικονομικούς σχεδιασμούς, έρευνες αγοράς, οικονομετρικές μελέτες, στατιστικά στοιχεία, οικονομικούς δείκτες, ισολογισμούς, προϋπολογισμούς και χρέη; Στη θεωρία πολλά ... στην πράξη τίποτα, διότι από τα θρανία φόρεσαν το κοστούμι και τη γραβάτα και χρήστηκαν από κάποιον "αναλυτές". Πώς θα αναλύσει κάποιος κάτι, αν πρώτα δεν έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή διαλύοντας κάθε σπιθαμή του συγκεκριμένου θέματος και μετά να το ξανασυναρμολογήσει με κλειστά μάτια; Οι ίδιοι λίγο πολύ δε μιλούσαν για τη θεαματική άνοδο της ελληνικής οικονομίας επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Σημίτη και παρόρτρυναν τον κόσμο να στραφεί στο Χρηματιστήριο ... πως η Ελλάδα θα αποτελέσει το επόμενο Λουξεμβούργο και πως ως χώρα η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν προκειμένου να εξασφαλίσει μία ευήμερη διαβίωση για όλους τους πολίτες για τα επόμενα 50+ χρόνια; Οι ίδιοι ακριβώς ήτανε : τα ίδια πρόσωπα και ονόματα, απλά λίγο πιο νέα και φιλόδοξα.
 
   Τεράστια ευθύνη στην διαμορφωμένη κατάσταση φέρει αν μη τι άλλο ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός (Papandreou junior o δεύτερος) αρχικά, ο οποίος άβουλος, άτολμος, φοβισμένος και κυριολεκτικά με την ουρά στα σκέλια, έδωσε την ευκαιρία στους πάντες να γίνουν "ήρωες". Ευθύνη - και τεράστια μάλιστα - φέρουν όλοι οι σοβαροί ανά τον κόσμο οικονομολόγοι, μελετητές και ειδικοί, οι οποίοι, μηδενούς εξαιρουμένου μάλιστα, επέλεξαν το δρόμο της σιγής και άφησαν το έδαφος ανοιχτό σε άτομα σαν τον Max Keiser, τον Γιώργο Αυτιά, τον Γιώργο Τράγκα, τον Joseph Stiglitz και δεκάδες άλλες clebrities να γίνουν νέοι "Κολωκοτρώνηδες", να πλουτίσουν και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, για κάτι το οποίο υφίστατο (ως φούσκα) πάνω από 30 χρόνια και ήταν γνωστό και ξεκάθαρο, πως κάποια στιγμή θα έσκαγε.

maxkeiser5   Ο μεγάλος υπερασπιστής της Ελλάδας και "κορυφαίος" αναλυτής της παγκόσμιας κρίσης, ο άνθρωπος ο οποίος βραβεύτηκε με Νόμπελ και ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ το Νο1 οικονομικό μυαλό του κόσμου, ο κύριος Jospeh Stiglitz, υπήρξε επί σειρά ετών #2 στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας ... ήταν προσωπικός σύμβουλος του Γεώργιου Παπανδρέου (= πληρωνόταν από το ελληνικό δημόσιο) και σύμβουλος του Μπάρακ Ομπάμα. Ποιοι τον έχρισαν άραγε κορυφαίο Οικονομολόγο; Οι άνθρωποι των εδράνων, που λύνοντας δύο ή τρεις ή και εκατόν τρεις στατιστικές εξισώσεις, επαναπροσδιόρισαν τις μοντέρνες αγορές και τη λειτουργία τους. Απλοί καθηγητές πανεπιστημίων, που έχουν περάσει μια ζωή με ένα βιβλίο και μόνο παραμάσχαλα, γνωρίζουν μόνο θεωρίες, είναι καλοί στα λόγια (του αέρα) και ακόμη καλύτεροι στο να βρίσκουν ικανότατους σπουδαστές να γράφουν τις εργασίες, τις έρευνες και τα βιβλία τους. Ειδικοί που βγαίνουν στα κανάλια με τεράστιους τίτλους από κάτω, οι οποίοι μερικά χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είτε ήταν μπλεγμένοι σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος, είτε η σύζυγός τους ήταν κόρη κάποιου μεγιστάνα, είτε ήταν αμοιβόμενοι υπάληλοι πολυεθνικών ... είτε ακόμη και πράκτορες. Τα συμπεράσματα δικά σας.
   Ακολουθεί δείγμα της "Αποκάλυψης" του Max Keiser. Εμείς θα σας προτείναμε να διαβάσετε πολύ προσεκτικά μονάχα τη συνέντευξη του Ισίδωρου Καρδερίνη στο Noizy, ο οποίος με απλά λόγια, λέει τα πάντα και δε χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα απολύτως.

Κατ’αρχήν, όλο το ελληνικό σύστημα στηρίχθηκε στις πελατειακές σχέσεις. Όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης, το ελληνικό κράτος είχε ως στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών της. Αυτό το γεγονός διόγκωσε το κράτος, το έκανε δυσκίνητο, αντιπαραγωγικό και γραφειοκρατικό. Τα κόμματα, δημιούργησαν ένα κράτος που πλαισιώθηκε από τον κρατισμό και η οικονομία στηρίχθηκε σε ένα μοντέλο σοβιετικού τύπου. Το κράτος είχε μια λογική που ανέκοπτε την ανάπτυξη των ιδιωτικών πρωτοβουλιών. Αυτό είχε ολέθριες συνέπειες. Δεν γίνονταν επενδύσεις, δεν άνοιγαν θέσεις εργασίας και έτσι δημιουργούταν ένας φαύλος κύκλος. Θα πρέπει το κράτος να παίζει το ρόλο του ρυθμιστή, αλλά όχι τον πατέρα της οικονομίας. Σε στρατηγικούς τομείς οφείλει να έχει ισχυρό λόγο αλλά σαν επενδυτής το κράτος γενικά, έχει αποτύχει. (Iσίδωρος Καρδερίνης μιλώντας στον Αλέξανδρο Δρίβα του Noizy)
 
Μίλτος Λυμπιτσούνης
 
maxkeiser4   "Το απίστευτα δυσανάλογο χρέος της Ελλάδας έχει, στην πραγματικότητα, συσσωρευθεί σε διάφορες τράπεζες ανά τον κόσμο και φορτώθηκε στον ισολογισμό της Ελλάδας", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής, και περιέγραψε στην κατάσταση ως "οικονομικό ολοκαύτωμα".
 
   "Το χρέος της Ελλάδας δεν προέρχεται από την Ελλάδα", είπε ο Keiser.
 
   "Προέρχεται από αυτές τις άλλες χώρες, που έχουν χρησιμοποιήσει την Ελλάδα ως χωματερή τοξικού χρέους. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση απαιτεί να αποπληρώσει αυτό το τοξικό χρέος ο ελληνικός λαός. Αλλά εξυπακούεται ότι οι Έλληνες δεν θα είναι σε θέση να πληρώσουν αυτό το χρέος. Επομένως, σύντομα θα γίνουμε όλοι μάρτυρες ενός οικονομικού ολοκαυτώματος".
 
Κατά τη γνώμη του Max Keiser:
"Το όλο εγχείρημα του ευρώ ήταν ιδέα της Γερμανίας. Ήταν ένα εγχείρημα ύπουλο, που αποσκοπούσε στο να γίνει δυνατή η επανένωση Ανατολικής και Δυτικής Γερμανίας. Τώρα που η Γερμανία επανενώθηκε, τριγυρνάει στην Ευρώπη σαν το πεινασμένο θηρίο και λεηλατεί τη δημόσια περιουσία χωρών όπως η Ελλάδα. Οι Έλληνες είναι σήμερα αυτό που ήταν κάποτε οι Εβραίοι της Ευρώπης. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός οικονομικού ολοκαυτώματος που οργάνωσε η Γερμανία".
 
   Ο παρουσιαστής του δελτίου έθεσε ένα ενδιαφέρον ερώτημα στον Keiser, που αφορά στα πιθανά κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τη χορήγηση δανείων με τρομακτικά υψηλό επιτόκιο στην Ελλάδα από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και τους "ευρωκράτες" των Βρυξελλών, και παρομοίωσε αυτό που γίνεται εις βάρος της Ελλάδας σαν μια θηλειά γύρω από το λαιμό της που δένεται όλο και πιο σφιχτά.
 
   Στο ερώτημα αυτό, ο Max Keiser, απάντησε:
   "Τα τελευταία δέκα χρόνια, από το ξεκίνημα αυτής της νομισματικής ένωσης, όλοι οι προαναφερθέντες ταΐζουν τους Έλληνες τοξικό χρέος με το ζόρι. Όλοι γνωρίζουμε τον ρόλο της Goldman Sachs σε αυτή την υπόθεση, και πώς η τράπεζα αυτή, με το τεράστιο τοξικό χρέος που είχε, φρόντισε ώστε η Ελλάδα να συμπεριληφθεί στη ζώνη του ευρώ. Ήταν όλα προσχεδιασμένα. Η Γερμανία γνώριζε πολύ καλά ότι μια μέρα το οικοδόμημα του ευρώ θα κατέρρεε και όλο αυτό το διάστημα ανυπομονούσε να γίνει η έκρηξη για να τρέξει και να μαζέψει τα πολύτιμα λάφυρα. Η Γερμανία αυτή τη στιγμή έχει εισβάλει στην Ελλάδα και είναι έτοιμη να εισβάλει και στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Έχουμε να κάνουμε με ένα 4ο Ράιχ. Η Γερμανία έχει όλα τα χαρτιά της τράπουλας στα χέρια της και παίζει την παρτίδα πανέξυπνα".
 
   Όσον αφορά το νέο Μνημόνιο που προτάθηκε στην Ελλάδα, ο Max Keiser δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ανάπτυξη με αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται. "Μέσω αυτού του νέου γύρου μέτρων λιτότητας", υπογράμμισε ο αναλυτής, "η Ελλάδα οδηγείται δέσμια σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία τρένου προς την "τελική λύση". Το ΔΝΤ θα έχει από πριν αγοράσει όλες τις σιδηροδρομικές γραμμές και τα βαγόνια που θα οδηγήσουν τους Έλληνες προς αυτή την "τελική λύση".
 
   "Εάν η συμφωνία επιτευχθεί, οι ιδιώτες κάτοχοι του ελληνικού χρέους αναμένεται να έχουν περίπου 70 % μείωση στην αξία των επενδύσεών τους", εξήγησε ο αναλυτής. "Ωστόσο, αυτοί οι ιδιώτες επενδυτές, στων οποίων το χρέος πρόκειται να τους γίνει "κούρεμα", έχουν ήδη ασφαλίσει πλήρως αυτό το χρέος στην αγορά των CDS και, ακόμα και αν ο κόσμος γυρίσει ανάποδα, αυτοί θα έχουν εξασφαλισμένο το κέρδος τους", τόνισε ο Keiser.

maxkeiser6   "Δεν υπάρχει κανένα ρίσκο γι' αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αυτή τη μέγγενη. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλο το τοξικό χρέος που έχει συσσωρευθεί στους ισολογισμούς των τραπεζών στη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, έχει φορτωθεί στον ισολογισμό της Ελλάδας. Και τώρα η ελληνική κυβέρνηση έχει την απαίτηση να πληρώσει ο ελληνικός λαός για όλο αυτό το τοξικό χρέος. Το χρέος της Ελλάδας δεν δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, αλλά σε αυτές τις άλλες χώρες. Η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν χωματερή του παγκόσμιου τοξικού χρέους".
 
   Σε ερώτηση γύρω από αν θα τεθούν νέοι όροι στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον, ο Κeiser υπενθύμισε:
   "Την ελληνική κυβέρνηση την έχουν διορίσει οι τραπεζίτες. Και η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση εκπαιδεύτηκε στη Σχολή του Σικάγου, εκεί ακριβώς που εκπαιδεύτηκε και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde. Πάει καιρός που οι Έλληνες στερούνται κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευσης. Αυτό που οφείλουν να κάνουν αυτή τη στιγμή είναι να επαναστατήσουν και να αντικαταστήσουν αυτή την κυβέρνηση, ώστε να αποκτήσουν αυτοδιάθεση και να επανακτήσουν την εθνική τους κυριαρχία".
 
  maxkeiser7 Τέλος, όταν ρωτήθηκε για το αν θα πρέπει να πιστέψουμε στις θεωρίες συνομωσίας για τους Rothschilds, o Max Keiser εξήγησε:
   "Δεν έχει σημασία το αν θα τις πιστέψουμε, αλλά το αν θα συνειδητοποιήσουμε πως η ύπαρξη αυτών των τραπεζών είναι συνώνυμη με την απόλυτη ανομία. Το είδαμε αυτό στην πράξη όταν, από την τράπεζα MF Global των ΗΠΑ, ένα δισεκατομμύριο δολάρια που ανήκαν σε απλούς καταθέτες έκαναν φτερά. Και δεν έγινε ούτε μια εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση! Δεν υπάρχουν νόμοι. Οι κυνηγετικοί νόμοι καταργήθηκαν και έχουν όλοι αρπάξει μια καραμπίνα και λεηλατούν. Η Γερμανία το ξέρει αυτό καλά και το απολαμβάνει. Στα χέρια της θα καταλήξει σε λίγο όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας".

Starlight