Starlight

Και Εσύ Εκεί…

 

Όσο προσπαθείς αυτός δεν είναι πουθενά. Άμα δεν σε γουστάρει, δεν τον γουστάρεις ούτε και εσύ. Δεν είναι θέμα διαγωνισμού είναι θέμα εγωισμού.
 
   ppp109Και καθώς προσπαθείς απεγνωσμένα να συγγράψεις το νέο σου άρθρο στις 3 η ώρα τα ξημερώματα το μόνο που σου έρχεται στο μυαλό είναι ερωτήσεις και παραδείγματα από την ζωή σου (και των άλλων φυσικά που είναι γύρο σου). Και ενώ άμα έπαιζες σε βουκολική ταινία του ’30 αυτή τη στιγμή θα μαδούσες μαργαρίτες συνοδεία με το πολυαγαπημένο άσμα «Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά», εσύ εξακολουθείς να κάνεις το ίδιο ακριβώς ακόμη και αν είσαι δεκαετίες μπροστά (Hello 2012?).Και συλλογίζομαι. Για όλα στη ζωή μας υπάρχει η πρώτη φορά. Έτσι λοιπόν, όταν και εγώ είδα για πρώτη φορά την ταινία «Απλώς δεν σε γουστάρει» μου ήρθε να ξεράσω. Όχι γιατί είδα κάτι το οποίο ήταν αίσχος κινηματογραφικά(για την ακρίβεια μου αρέσει η ταινία) αλλά γιατί συνειδητοποίησα κάτι το οποίο αγνοούσα επιδεικτικά εδώ και καιρό. Ήμουν σε μια ‘σχέση’ που ήμουν πολύ και όταν λέω πολύ εννοώ πάρα πολύ ερωτευμένη με το άλλο φύλο. Και ενώ θα έπρεπε να διάολο-στείλω ολόκληρο τον ιντερνετικό κόσμο που μου σύστησε ανεπιφύλακτα να την δω, εγώ έπεσα σε κατάθλιψη παρέα με σοκολατόπιτα και χαρτομάντιλα (άμα σου λέω δράμα εννοώ ΔΡΑΜΑ).
 
Μια βραδιά, μα τι βραδιά!
   Τον Χ τον συνάντησα μια μέρα τυχαία (και καλά! εσκεμμένα ήταν από την μεριά του) σε ένα μπαρ. Δεν τον είχα προσέξει ποτέ ξανά. Η αλήθεια είναι πως άλλοτε ήμουν και λίγο στον κόσμο μου. Αλλά είναι αυτό που λένε. Ότι δεν παρατηρείς κάποιον μέχρι να σου κάνει το κλικ για κάποιο λόγο. Άπαξ και τον παρατηρήσεις μια φορά μετά θα τον βλέπεις συνέχεια μπροστά σου (και που τον είδα τι κατάλαβα;). Έτσι αφού έγινε η γνωριμία (ήρθε από μόνος του παρακαλώ) εγώ έπεσα στην παγίδα. Εκείνη την στιγμή αν είχες  σφυγμομετρητή επάνω σου θα είχα πιάσει και τα 200 αρκεί να σου πω. Σείστηκε το είναι μου ένα πράγμα. Πάντα ενθάρρυνα τους ανθρώπους να ερωτεύονται. Αυτές οι υπέροχες εκρήξεις γαστρικών υγρών που εκτοξεύει σαν πύραυλο, εκείνη την ώρα το στομάχι σου όταν τον βλέπεις και δένετε κόμπος ή τις ορμόνες σου που βαράνε κόκκινο για αναπαραγωγή –πάντα αντικειμενικά μιλώντας – τα θεωρούσα υπέροχα. Μέχρι να έρθει η πραγματικότητα να μου απορρίψει τη φαντασία (τονίζω φαντασία όχι φαντασίωση!).

Put the blame on ME…
   ppp582537 4227182751586 945592808 nΌταν έπιασα τις φίλες μου και τους ανακοίνωσα το συμβάν αυτές απλά με αποδοκίμασαν. Γιατί πολύ απλά με ξέρουν τόσο καλά ,όσο και εγώ τον εαυτό μου, ότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλώς ενθουσιασμός. Όπως κορυφώνομαι, έτσι πιάνω και πάτο στην γη αμέσως μετά. Και επειδή είμαστε και εμείς νέα παιδιά αποφασίσαμε να το χοντρύνουμε λίγο το παιχνίδι και να το «Πάμε στοίχημα» που λένε. Αυτές πόνταραν στο ότι με γουστάρει ενώ εγώ όχι. Έτσι μια απλή βόλτα για καφέ μετατράπηκε σε καθημερινό ξημέρωμα – βράδιασμα στο μαγαζί οπού τον συνάντησα. Αυτός; Φυσικά και ήταν εκεί κάθε μέρα πως θα μπορούσε να λείπει. Το αδιάκριτο φλερτ και τα βλέμματα όλο φωτιά έδιναν και έπαιρναν εκεί μέσα (πως δεν έπιασε φωτιά το μαγαζί κανείς δεν ξέρει). Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε όμως (για αρχή! Έπεται και συνέχεια…) ήταν ότι άρχισα να τον ερωτεύομαι και ήταν πλέον εμφανές. Έτσι οι φίλες μου εξεπλάγην και το στοίχημα πήγε περίπατο. Γιατί αυτό που γνωρίζουν όλοι πολύ καλά είναι ότι δεν τα βάζεις ποτέ με μια ερωτευμένη γυναίκα. Γιατί όπως λέει και ένα απόφθεγμα που διάβασα πρόσφατα «Μια ερωτευμένη γυναίκα κάνει καλύτερη έρευνα και από το FBI!».

B-boy be my baby…
   Και για να μην περιαυτολογώ και κουράζω. Η δική μου καρδιά σκιζόταν στα δυο κάθε φορά που τον έβλεπα και αυτός επειδή πήρε χαμπάρι τι γινόταν το έπαιζε γόης. Εμφανίστηκε και η νυν σε κάποια φάση τώρα είναι πρώην (είδες; είχε και άλλη το παιδί…) και το έπαιζε δυο φορές μάγκας. Η δικιά μου η καρδούλα ξέρει τι τράβηξε όμως. Και αφού πέρασε καιρός και το φλερτ συνεχίστηκε ακάθεκτο, μέχρι στιγμές κορύφωσης και απόσταση αναπνοής από το φιλί, συνειδητοποίησα το πιο απλό. Απλώς δεν με γουστάρει. Ο τύπος αποδείχτηκε ‘σάπιος’.

Εδώ σε θέλω καρδιά μου…
   ppp700099 g1DSC 0765Καταρχήν αν εσύ τώρα κουνάς το κεφάλι συγκαταβατικά και νομίζεις πως με καταλαβαίνεις και με νοιώθεις μην βιάζεσαι έχω και συνέχεια. Πρώτα από όλα ήταν λάθος μου να τον ερωτευτώ και να αγνοήσω οποιαδήποτε λογική προειδοποίηση που μου έστελνε ο εγκέφαλος μου εκείνη την ώρα για απομάκρυνση από τον τόπο του εγκλήματος. Αλλά τι να κάνουμε μερικές φορές στη ζυγαριά που ο εγκέφαλος βρίσκει αντίβαρο  την καρδιά, η δεύτερη γέρνει κατά πολύ προς τα κάτω. Και επειδή είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να προειδοποιώ έχω να αναφέρω ένα βασικό ‘σύμπτωμα’ το οποίο υποδηλώνει ότι το αγόρι που έχεις βάλει στο μάτι, να γίνει ο επόμενος Mr.Perfect, είναι τελείως fail για εσένα. Και αυτό είναι το εξής: ‘Αν δεν έχει ζητήσει τον αριθμό σου από μόνος του τότε απλά κάνε την’ με ελαφρά πηδηματάκια. Και άμα θες να μάθεις περισσότερα, ε δες την ταινία και θα καταλάβεις (μεγάλες αλήθειες λέει).
Should I stay or should I go?
   ppp551379 10150766301191133 1098055572Όλα αυτά όμως αλλάζουν τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και παράλληλα συνειδητοποιείς τα θέλω σου. Όπως μου έχουν εξομολογηθεί και διάφορες φίλες που την έχουν πατήσει «Ο χρόνος περνά και υστέρα νιώθεις καλά. Αυτό είναι η αρχή και όχι το τέλος όπως το φαντάζεσαι». Και η αλήθεια είναι αυτή. Το παιχνίδι τώρα αρχίζει. Γιατί όλο αυτό το μόνο που κατάφερε ήταν να με ωριμάσει δυο φορές πιο γρήγορα. Και όχι τόσο να με ωριμάσει όσο να με κάνει να συνειδητοποιήσω τι είναι αυτό που κάνω και να προχωρήσω παρακάτω. Το να προχωρήσεις παρακάτω –ελαφρά την καρδία- αμέσως μετά από έναν μεγάλο έρωτα δεν θα το χαρακτήριζα αδυναμία αλλά αδιαμφισβήτητα ένδειξη δύναμης. Για αυτό το λόγο ακριβώς μια γυναίκα που έχει δει το «Απλώς δεν σε γουστάρει» γνωρίζει τι σημαίνει τι και τι να αποφεύγει. Αν πάλι θέλεις το χρόνο σου μέχρι να προχωρήσεις τότε πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι. Αλλά να ξέρεις πως όσο εσύ χρυσώνεις τις εταιρείες με τα χαρτομάντιλα τόσο αυτός κάνει τη ζωή του και εσύ χάνεις κάτι το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με το «απλώς δεν σε γουστάρει». Ίσα ίσα, θα έλεγα περισσότερο φέρνει σε κάτι πιο σκέτο  που είναι: «Σε γουστάρει».

Έλα να τελειώνουμε επιτέλους …The end!
   Τι κάνεις λοιπόν για να μην χάσεις την αξιοπρέπεια σου (πρώτα για τον εαυτό σου και μετά για τον οποιονδήποτε); Αν πραγματικά τον αγάπησες  έστω και  λίγο, τον αφήνεις ήσυχο να πάρει το δρόμο του ευτυχισμένος. Τι να κάνουμε, όλα κάποτε τελειώνουν. Τουλάχιστον άμα τον αφήσεις έγκαιρα μπορεί να κερδίσεις και έναν φίλο μέσα από αυτό. Και σκέψου πως οι φίλοι μερικές φορές κάνουν τα καλυτέρα ‘προξενιά’. Ε, εντάξει δεν είναι και λίγο αυτό! Ε;

Αλίκη Κρυωνά

Starlight

Facebook Comments