Starlight

loogoo

Για δυο ρόδες και τα 5α γενέθλια της… στη Θεσσαλονίκη

 
   Το ξέρω…. δεν είναι θέμα που αφορά άμεσα τους πάντες. Ούτε είναι μια συνήθεια ή μια αγάπη που έχουν όλοι. Εμένα είναι η προσωπική μου αδυναμία…. από επιλογή!!! Μέσα λοιπόν από αυτή την αδυναμία, θα σας μεταφέρω άλλο ένα κοινωνικό γεγονός μοτοσικλετιστών που έλαβε χώρα στην πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη και θα σας μεταφέρω και μια άλλη, σπάνια και όμορφη πλευρά των επιβλητικών αναβατών πολλών κυβικών!!!
 
2rodes2   Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου σε ένα μπαράκι στην πλατεία Αριστοτέλους, μη κάνουμε και διαφήμιση, δεν επιτρέπεται (χαχαχαχα!!!!), ο Σύλλογος Φίλων Hayabusa «Θεσσαλονίκης – Κεντρικής Μακεδονίας», γιόρτασε τα 5 επίσημα χρόνια λειτουργίας του. Ο σύλλογος αυτός είναι μέλος της ΜΟΤ.Ο.Ε και δρα με καταστατικό, δεν είναι κτήμα κανενός κι αποτελεί μια πραγματική συλλογικότητα ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, σκοπούς, στόχους, προβλήματα κι ανησυχίες, τα οποία προσπαθούν να τα επιλύουν με διάφορους δημιουργικούς τρόπους.
 
   Πριν προχωρήσω στην εν λόγω εκδήλωση, θέλω πολύ να σας δώσω μερικές πληροφορίες για την ομώνυμη μηχανή, που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, το θαυμασμό και την προσοχή πολλών μηχανόβιων και μη.
 
2rodes   HAYABUSA….. μια μηχανή που γεννήθηκε το 1999 στο εργοστάσιο της Suzuki Takatsuka – Cho στο Hamamatsu. Είναι η πιο γρήγορη μηχανή παραγωγής στον κόσμο, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 340 χιλιόμετρα την ώρα και κατέλαβε το θρόνο της μέχρι τότε βασίλισσας Honda CBR1100XX Blackbird.
 
   Hayabusa είναι στα γιαπωνέζικα η ονομασία ενός γερακιού, του Peregrin Falcon. Στη χώρα μας βρίσκουμε το εν λόγω πτηνό, με τη μορφή κάποιων υποειδών, με την ονομασία Πετρίτης. Το άνοιγμα των φτερών του και η τελική ταχύτητα που πιάνει όταν κάνει κατάβαση συνήθως, είναι τα χαρακτηριστικά που του έδωσαν την πρώτη θέση και γι’ αυτό το λόγο βαφτίσανε έτσι και τη μηχανή που πρωταγωνιστεί στο παρόν άρθρο.
 
   Το σημαντικότερο όλων είναι καταρχήν οι όμορφοι και φιλόξενοι άνθρωποι που γνώρισα όταν πήγα στην εκδήλωση το Σάββατο. Μέλη του συλλόγου, μου μίλησαν απλόχερα και μοιράστηκαν μαζί μου πληροφορίες για τη λειτουργία και τις διοργανώσεις που συμμετέχουν ή είναι επικεφαλής, για δράσεις και ταξίδια. Δε σας κρύβω ότι ζήλεψα λίγο. Ναι, ζήλεψα, την ατμόσφαιρα μεταξύ τους, το δέσιμο, το χαβαλέ, τις αναμνήσεις από κοινές εμπειρίες που έχουν μοιραστεί και θυμούνται. Τι ωραίο πράγμα η συνάθροιση ρε παιδί μου….και καθώς ταξιδεύει έτσι το μυαλό μου, καταφθάνει και ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Κωτσιώνης Αλέξανδρος.
 
   Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για την ώρα που μου αφιέρωσε καθώς μου ξεκαθάρισε ότι κανένας από όλα τα μέλη Hayabusa Club δεν κάνει κάτι επί αμοιβή, είναι όλα εθελοντικά κι επειδή πραγματικά γουστάρουν αυτό που κάνουν. Η αγάπη για τις μηχανές τους και η διαμονή στην ίδια πόλη τους ένωσε και τους έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιούν και ορισμένους στόχους. Εγώ θα σας πω τη φετινή τους χειρονομία, που τη θαύμασα ειλικρινά.
 
2rodes4   Μετά από μια ανάρτηση που είδανε στο internet αποφάσισαν, όλα τα έσοδα από την συνάντηση τους και τις προσκλήσεις, να τα προσφέρουν στο ίδρυμα «Μέλισσα» στην Θεσσαλονίκη. Για όσους δε γνωρίζετε, το ίδρυμα αυτό είναι θηλέων, και φιλοξενεί κορίτσια ως και 18 χρονών τα οποία έχουν απομακρυνθεί με δικαστική εντολή από τα σπίτια τους λόγω κακοποίησης, ψυχολογικής, σωματικής, σεξουαλικής….. Σε αυτό το ίδρυμα λοιπόν που έκανε έκκληση για εσώρουχα και κάλτσες, οι «σκληροί μηχανόβιοι» δείχνουν το ομορφότερο τους πρόσωπο προσφέροντας τα χρήματα αυτά…
 
   Ναι, καταλαβαίνω τι σκέφτεστε….σιγά το πράγμα μπορεί να λέτε ορισμένοι από μέσα σας….αλλά πείτε μου πότε είδατε τελευταία φορά, μοτοσυκλετιστικό σύλλογο να ασχολείται με τέτοιου είδους χειρονομίες!!! Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Μιχάλης, ο Γιάννης, ο Αλέξης με ενημέρωσαν ότι έχουν κάνει και πολλές άλλες φορές τέτοιες ευγενικές κινήσεις, συγκεντρώνοντας χρήματα για ιδρύματα ή οικογένειες που έμειναν στο δρόμο. Μάλιστα κάθε φορά κάνουν δωρεές, ακόμα κι αν δε το μάθει κανείς…ακόμα και αν δεν ανοίξει ρουθούνι παραέξω. Αυτοί, οι «απόμακροι» για ορισμένους χαρακτήρες, κάνουν τις πιο αυτονόητες και ζεστές πράξεις. Κάνουν αυτό που οι γιορτές που έρχονται, μας θυμίζουν…… Να μην είμαστε άνθρωποι μόνο τις γιορτές, αλλά να παραμένουμε με ευαισθησίες όλο το χρόνο!!!

   Τι κι αν τους αρέσει η ταχύτητα και τα ημίγυμνα κορίτσια πάνω στις μηχανές τους από καμιά φορά;;; Τι κι αν είναι λίγο ταμπού ακόμα μέσα στην τραυματισμένη ελληνική κοινωνία ο «μηχανόβιος», τι κι αν δεν είναι τίποτα από όλα αυτά, παρά ένας οικογενειάρχης που έχει ένα όνειρο και μια τρέλα;;; Να καβαλάει τη hayabusa του ή τα 1000 κυβικά του γενικότερα και να τρέχει προς το μέρος του ορίζοντα που αυτός επιλέγει και ορίζει! Δεν ενοχλεί κανέναν, κάθε άλλο, όπως είδαμε παραπάνω, βοηθάει!!!

2rodes3   Άραγε εσείς πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε μια καλή πράξη;;; Φέτος για τις γιορτές, τι κάνατε; Εγώ οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι απαράδεκτη κι ακόμα δεν έκανα τίποτα σημαντικό, αλλά έχω ήδη αποφασίσει πώς να κλείσω αυτή τη χρονιά και πώς να την ξεκινήσω!!!

   Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να κάνετε τις πιο ανθρώπινες και γεμάτες γιορτές σας φέτος!!! Να αγκαλιάσετε όσους αγαπάτε πολλές φορές ώστε τα χέρια σας να είναι πάντα γεμάτα με αγάπη…και ξέρετε ε; Από το 2014, σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε την τύχη να καβαλήσετε μια hayabusa, έστω κι αν είναι για να σας πάνε μια μικρή βόλτα!!! Θα την λατρέψετε, γιατί έτσι! Απλά!!!
 
«Πάτα γκάζι στη ζωή σου γιατί τίποτα δεν είδαμε μέσα από τη στασιμότητα.»

Κατερίνα Βλαντώνη

Starlight