Starlight

loogoo

Γευσιγnoizyα: El Convento Del Arte

 
   Η νέα σεζόν μας βρίσκει να δοκιμάζουμε λιχουδιές στο Μεταξουργείο. Σε ένα πολύ ζεστό χώρο, με θαυμάσιο ντεκόρ και σκηνή στην οποία παίζουν διάφορα σχήματα, βρεθήκαμε ένα Κυριακάτικο μεσημέρι και μετά τις απαραίτητες συστάσεις, οδηγηθήκαμε στο τραπέζι μας. Το El Convento έχει ένα μενού που υπόσχεται να τέρψει όλων των ειδών τις γαστρονομικές επιθυμίες.
 
elconvento1974

   Ένα ροζέ θα συνοδεύσει τις περιπέτειές μας στο δρόμο με τα πιάτα. Τα παιδιά που δουλεύουν στο service είναι όλα τους χαμογελαστά και η συνεννόηση είναι παιχνιδάκι. Χαζεύω τη σκηνή. Πλήκτρα, ένα μικρό σετ τύμπανα και «υποδοχές» για φωνές, κιθάρα και μπουζούκι. Σήμερα εμφανίζονται ο Άγγελος Ανδριανός και η Δήμητρα Σταθοπούλου, παρέα με μερικούς εξαίρετους μουσικούς και το πρόγραμμα που έχουν ονομάσει «Εντέχνως ‘άτεχνα’ και απρόβλεπτα’, κάτι στο οποίο θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό μας άρθρο – εννοείται. Από κει και πέρα, η ωραιότατη δεσποινίδα που επιμελείται τα του τραπεζιού μας ξεκινά την επίθεση.

   Πουγκάκια από προσούτο, γεμισμένα με κρέμα τυριών και λαχανικών, σε στρώμα ρόκας, με ελαιόλαδο, ντομάτα και μπαλσάμικο. Νομίζω ότι τα εξαφάνισα πριν το «αντίπαλο» πιρούνι να πάρει πρέφα τι γινόταν στο τραπέζι. Ομολογώ πως δεν το υπερηφανεύομαι, αλλά… Αλλά, διαγράψτε την παραπάνω πρόταση, όπως είναι. Το υπέρ-υπερηφανεύομαι! Το πιάτο που μου άρεσε περισσότερο κι αυτό όχι επειδή τα άλλα ήταν υποδεέστερα. Το αντίθετο μάλιστα. Απλά τρελαίνομαι για κρέμα τυριών και το προσούτο είναι μια κατηγορία αλλαντικού που είτε λατρεύεις είτε αποφεύγεις. Προτίμησα την πρώτη οψιόν.
 
elconvento1979

   Στη συνέχεια μας περιμένει ένα πιάτο που αποκλείεται να μην συμπαθήσετε. Μπιφτέκια γαλοπούλας σε φύλλα ρόκας, με ψητά λαχανικά και λαδολέμονο βασιλικού. Εδώ έφυγαν πολύ εύκολα και πολύ πρώτα τα λαχανικά. Κόκκινη πιπεριά, πορτοκαλί πιπεριά, κολοκυθάκι και αφήνουμε το καλύτερο για τελευταίο. Το μπιφτέκι είναι ένα κομψοτέχνημα από μόνο του. Θεωρούμε ότι έκανε μπόλικες ζημιές το εν λόγω πιάτο, ίσως περισσότερη και από κείνη που έκανε η γυναικοπαρέα δεξιά μου… Ναι, ναι, καμία αντίρρηση για το θαυμασμό των καλλίπυγων, φαντάζομαι όμως ότι πρωταρχική φροντίδα μας είναι να εξιστορήσουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος γεύματος.

   Το ριζότο γλυκοκολοκύθας με προσούτο, σπαράγγια και λάδι τρούφας ιντριγκάρει. Ξανά παρόν το προσούτο, πολύ καλή επιλογή τα σπαράγγια και από κει και πέρα… η φωνή της υπεύθυνης επικοινωνίας του El Convento, της αγαπημένης Αλίκης Δανάλη, η οποία μου γκρινιάζει για τους αργούς ρυθμούς βρώσης. Εννοείται πως ενδίδω στο πείραγμα και της λέω κάτι γεωφυσικό, την κάνω να γελάσει πολύ άνετα (εύκολο κοινό, τζάνεμ) και επιστρέφω στα παιδιά που παίζουν τραγουδάρες από διάφορες μαγικές εποχές του ελληνικού τραγουδιού.
 
elconvento1975
   Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Φανταστείτε τα παρακάτω. Είστε με τον άνθρωπό σας, με τους φίλους σας τους αγαπημένους, με άτομα που θέλετε πραγματικά να είστε μαζί. Θα τσουγκρίζετε που θα τσουγκρίζετε κάθε είκοσι δευτερόλεπτα, τι καλύτερο από το να έχετε κάτι όμορφο να μασουλάτε στο ενδιάμεσο και όταν δεν μασουλάτε να τραγουδάτε παρέα με τα παιδιά της σκηνής; Τι λέτε, το έχουμε; Δεν έχω ιδέα από πού θα δημοσιευθεί η επόμενη περιπέτεια, ξέρω όμως με βεβαιότητα να σας πω ότι αυτό εδώ το μαγαζί το αγαπήσαμε και θα πάμε να το ξανανταμώσουμε εκτός περιοδικού. Για να μείνουν όλα μεταξύ μας. Η διασκέδαση, η έκθεση, το έτσι και το αλλιώς μας, το τούτο μας και το κείνο μας. Καλή σεζόν στο El Convento, καλή αρχή και καλώς να ορίσετε!

Κώστας Κούλης
 
Μιχάλης Ντουνέτας - Executive Chef
Γουλόπουλος Κωνσταντίνος - Chef
Ανδρέας Ρήνας - Βοηθός chef
Κωσταντίνος Τσάτσαρης - Sommelier
 
El Convento Del Arte
Art'n wine Bar restaurant
Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36, Μεταξουργείο
Τηλ.: 210 5200602

Starlight

Facebook Comments