Starlight

loogoo

Bad Romance

 

alIMG 0637-copy

Σε μια πόλη που οι άνθρωποι της έχουν συνηθίσει να κοιμούνται από τις 11 το βράδυ δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να μείνεις σπίτι με λίγο καλό κρασί, μια μελωδία του Frank Sinatra, και την υπέροχη θέα στο μπαλκόνι σου.
al532226 371232006285077 643632833 n large
 
   Καθώς όμως συλλογίζομαι και περνάνε διάφορες σκέψεις από το μυαλό μου, σύμφωνα με πρόσφατα γεγονότα έρχεται μια πολύ εύλογη ερώτηση στο νου μου. Έχει χαθεί ο ρομαντισμός; Και μαζί με αυτόν βουλιάζουμε όλοι μαζί στον βυθό ενός ωκεανού; Ή μήπως υπάρχει ελπίδα να "σωθεί’’ το πλοίο του ρομαντισμού και να επιβιβαστούμε όλοι στη σωσίβια λέμβο  έτσι ώστε να επιζήσουμε; Άραγε υπάρχει ελπίδα σωτηρίας; Ή είμαστε όλοι καταδικασμένοι να βυθιστούμε;

 

Ο ρομαντισμός είναι είδος υπό εξαφάνιση πλέον στις μέρες μας. Οι ρομαντικές ψυχές ωστόσο όλο και πληθαίνουν.

ΣΑΝ ΜΕ ΚΟΙΤΑΣ …                                                
alimg-thing large   Έρχεται η διαπίστωση! Η πιο τραγική από όλες. Ο ρομαντισμός είναι είδος υπό εξαφάνιση πλέον στις μέρες μας. Οι ρομαντικές ψυχές ωστόσο όλο και πληθαίνουν. Είναι μια αντίφαση που εδραιώνεται χρόνο με το χρόνο όλο και  πιο βαθιά και απόκτα ρίζες όμοιες με αυτές ενός γερό – πλατάνου στη μέση της πλατειάς. Ακούω συνέχεια, κυρίως από γυναίκες που είναι  φίλες μου αλλά και ξένες, ότι επιθυμούν να έρθει ένας κύριος με λουλούδια στο πρώτο ραντεβού.  Αντί αυτού, αυτοί εμφανίζονται με ένα πακέτο προφυλακτικά. Όχι ότι είναι κακό, αλλά αυτό το δείχνεις για συνέχεια και όχι για αρχή! Και ας μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Ναι! Θέλω και εγώ μια πιο ρομαντική προσέγγιση την επομένη φορά. Δεν ζητάμε βέβαια καντάδα κάτω από το παράθυρο μας, αλλά ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα θα ήταν εξίσου μαγικό (στην τελική μια τσουκνίδα βρε αδελφέ …πω!).
Ζούμε στην εποχή του e-mail και του sms και όχι στην εποχή των γραμμάτων. Ο κόσμος έχει απομονωθεί. Προτιμάει πλέον την μοναξιά του, από το να δεθεί και να πρέπει να δημιουργήσει νέες σχέσεις. Να πρέπει να προσπαθήσει για αυτές και να νοιάζεται.
 
THIS? LAST YEAR …
   al154670568422073290 99PzZBn3 c largeΟι καλές εποχές που τα αγόρια έκαναν την πρώτη κίνηση με  πρωτότυπους τρόπους έχουν χαθεί. Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε. Και δυστυχώς δεν θα γυρίσουν πίσω. Γιατί δεν ζούμε πλέον στην εποχή της Doris day, ούτε της Audrey Hepburn … Ζούμε σε μια άλλη εποχή. Που κινείται σε γρήγορους ρυθμούς, που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και έχει την τελευταία κουβέντα σχεδόν σε όλα. Ζούμε στην εποχή του e-mail και του sms και όχι στην εποχή των γραμμάτων. Ο κόσμος έχει απομονωθεί. Προτιμάει πλέον την μοναξιά του, από το να δεθεί και να πρέπει να δημιουργήσει νέες σχέσεις. Να πρέπει να προσπαθήσει για αυτές και να νοιάζεται. Δεν θέλει πλέον και άλλους μπελάδες στο κεφάλι του. Έχει ήδη αρκετούς  από την δουλειά του και την κοινωνία.

   Το πρώτο πράγμα που τον απασχολεί είναι πώς θα ανταπεξέλθει βιοποριστικά και υστέρα πάνε όλα τα υπόλοιπα.

ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΩ;
   Έτσι όταν θα βγεις για ένα ποτό, θα προτιμήσεις την παρέα ενός καλού φίλου για λίγες ώρες και μετά θα γυρίσεις σπίτι σου. Και άμα δεις (λέμε τώρα ρε παιδάκι μου)  μια ενδιαφέρουσα κυρία εκεί που πίνεις το ποτό σου, δεν θα δώσεις σημασία, θα προσπεράσεις απλά. Γιατί αύριο είναι μια δύσκολη μέρα και αυτή φαίνεται κατά τη γνώμη σου να είναι "δύσκολη" κοπέλα (καλά μην ζοριστείς κιόλας). Δηλαδή πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να την "ρίξεις". Η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε μόνο οι άντρες, όπως, εμείς οι γυναίκες θέλουμε να πιστεύουμε και έτσι αποβάλουμε την ευθύνη από πάνω μας, αλλά και εμείς οι ίδιες. Έχουμε αρπάξει τη ζωή από τα μαλλιά και έχουμε γίνει πάρα πολύ απαιτητικές σε όλους τους τομείς. Έχουμε πάρει ολοκληρωτικά τον ρόλο τους στην κοινωνία. Όταν θέλουμε κάτι ξέρουμε πώς να το αποκτήσουμε και το κάνουμε αυτό με κάθε κόστος. Έχουμε γίνει αρκετά "σκυλιά" για τα  δεδομένα τους. Και αυτό είναι που τους σταματά … (ας το πιστέψουμε και αυτό). Όπως χαρακτηριστικά λένε οι περισσότεροι : «Αν θέλω να περάσω καλά για ένα βράδυ, μπορώ να καταλάβω με μια ματιά μέσα στο μπαρ ποιά είναι διαθέσιμη για μια νύχτα και ποιά ζητάει παραπάνω», «Έτσι θα προτιμήσω "την εύκολη" πάρα μια κοπέλα που θέλει πιο πολύ "δούλεμα" …»

   Σωστό κατά ένα μέρος. Γιατί όχι; Ίσως θα έπρεπε και εμείς οι γυναίκες να ηρεμήσουμε λίγο και να τους αφήσουμε να πάρουν σιγά σιγά τα ηνία ξανά στα χέρια τους. 
                 
   Tο βασικό θέμα όμως είναι ότι δεν τα αρπάξαμε από κανενός τα χεριά. Τα βρήκαμε ελεύθερα και είπαμε να αναλάβουμε εμείς. Οι άντρες είχαν αποποιηθεί τις ευθύνες τους από πολύ πιο μπροστά. Άρχισαν να αφήνουν κάθε μια τους υποχρέωση και εμείς σαν καλές "νοικοκυρές" να μαζεύουμε τη "σκόνη" από πίσω και να μετατρέπουμε το χορό σε ένα αποστειρωμένο μέρος.

Γιατί ο κόσμος είναι πιο όμορφος μέσα από τα ματιά ενός ρομαντικού. Γιατί γίνεται πιο ευχάριστος και πιο αισιόδοξος. Γιατί γίνεται διαφορετικός και πιο καλοπροαίρετος. Γι' αυτό θα έπρεπε όλοι να αφήσουμε τον ρομαντισμό να ξαναμπεί στις ζωές μας.

L IS FOR THE WAY YOU'RE LOSING ME …
al225976 469888096368065 1721271525 n large   Από την άλλη τώρα. Στο θέμα ότι όσο εξαφανίζεται ο ρομαντισμός τόσο πιο ρομαντικές ψυχές ξεφυτρώνουν λειτούργει σαν αντίδοτο στο δάγκωμα φιδιού. Είναι ο βασικός κανόνας "Δράση – Αντίδραση". Γιατί ο κόσμος είναι πιο όμορφος μέσα από τα ματιά ενός ρομαντικού. Γιατί γίνεται πιο ευχάριστος και πιο αισιόδοξος. Γιατί γίνεται διαφορετικός και πιο καλοπροαίρετος. Γι' αυτό θα έπρεπε όλοι να αφήσουμε τον ρομαντισμό να ξαναμπεί στις ζωές μας. Να ξανανιώσουμε αυτήν την γλυκιά αίγλη του στα χρονιά του Frank Sinatra, παρόλο που δεν τα βιώσαμε ποτέ κυριολεκτικά αλλά μέσα από ταινίες και ντοκιμαντέρ. Ας αγοράσουμε λουλούδια στην κοπέλα μας, ας την προσκαλέσουμε σε ένα ρομαντικό δείπνο για δυο σ' ένα εστιατόριο, ας τη ζητήσουμε σε χορό μπροστά σε όλο τον κόσμο, ας της πούμε μια όμορφη κουβέντα, ας της τραγουδήσουμε ένα τραγούδι έστω και φάλτσα …

   Καθώς επίσης ας του ετοιμάσουμε ένα ζεστό μπάνιο όταν επιστρέψει από τη δουλειά κουρασμένος, ας του μαγειρέψουμε, ας του κάνουμε ένα δώρο σε μια άσχετη μέρα, ας του χαμογελάσουμε … Άλλωστε ο ρομαντισμός υπήρξε ολόκληρο κίνημα στης αρχές του 1800, δεν θα μπορέσει να παρακινήσει εμάς; Και όλο αυτό γιατί;

   Γιατί ο ρομαντισμός είναι αξία … Και αυτός ο πλανήτης χρειάζεται περισσότερες ρομαντικές ψυχές. Ο ρομαντισμός είναι ένα είδος αιωνιότητας … Ποιός άραγε δεν την επιθυμεί;

L'ALICE
Αλίκη Κρυωνά  
al170end

Starlight