Starlight

loogoo

Έξι animated ταινίες μικρού μήκους για να δεις... την ζωή αλλιώς

 
   Είδαμε, μας άρεσαν και σας τις προτείνουμε... Ορισμένες μικρού μήκους animation ταινίες, που στόχο έχουν να προβληματίσουν, να ενημερώσουν, να μας μάθουν, και ίσως και να μας θυμίσουν κάτι που έχουμε ξεχάσει. Κινηματογραφιστές αυτού είδους αλλά και ερασιτέχνες συνθέτουν καρέ-καρέ στιγμές πρωτότυπες,γεμάτες ευρηματικότητα με πλούσιες εικόνες.

Ζero
2010
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Christopher Kezelos - Christin Kezelos

   Bραβεία: "Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο"(LA Short Fest/ Rhode Island International Film Festival) και "Best Achievement Sound" (Flickerfest στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου)
 
   Γεννημένος σε ένα κόσμο όπου το μηδέν ισούται με το τίποτα ο ήρωας μας με αποφασιστικότητα θάρρος και αγάπη καταφέρνει να δημιουργήσει νέα δεδομένα, εκεί που κανείς δεν το περιμένει. Σε μια κοινωνία όπου οι προκαταλήψεις και ο ρατσισμός περιθωριοποιούν και παραγκωνίζουν κατώτερα μέλη, όπως τα μηδενικά. Ο ήρωας μας την δύναμη που νιώθει την αντλεί από το αίσθημα ότι ανήκει κάπου, στην καρδιά της καλής του. Παρά τις αντιξοότητες της κοινωνίας τους, μας δίνουν μαζί ένα πολύ δυνατό μάθημα ζωής. Εκείνο, που και στις πιο σκοτεινές και δύσκολες συνθήκες, βρίσκεις ένα παράθυρο στο φως. Η απελπισία και η μοναξιά δίνουν τις θέσεις τους σε νέα όμορφα συναισθήματα και επαναπροσδιορίζεται η σχέση ανθρώπου- κοινωνίας.
 
The Maker
2011
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Christopher Kezelos - Christin Kezelos

Βραβεία: Έχει διακριθεί στα φεστιβάλ Rhode Island International Film Festival, CFC Worldwide, Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σίδνεϊ και στο SICAF. Έχει προβληθεί σε 60 φεστιβάλ και έχει κερδίσει συνολικά 21 βραβεία.
 
   Ένα παράξενο πλάσμα δίνει τον καλύτερο του εαυτό για να φτιάξει την καλύτερη δημιουργία του! Μάχεται με τον χρόνο σώμα με σώμα! Βάζει όλα του τα δυνατά και το αποτέλεσμα τον ανταμείβει. Όλο το μεράκι του και όλες του οι σκέψεις παίρνουν σάρκα και γεννούν την μεγαλύτερη και την πιο σημαντική δημιουργία της ζωής του!
 
The Danger Of Fame
2008
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Mr Jung (έργο ερασιτεχνικό)
 
   Μια ιστορία για τους τραγουδιστές του δρόμου... Ένας γέρος βιολιστής επιθυμεί διακαώς η τέχνη του να αποκτήσει φήμη σε όλο τον κόσμο. Δεν τα κατάφερε, μέχρι ωσότου τον συναντά ένα παράξενος ξένος και του προσφέρει ένα ποτήρι κρασί και του υπόσχεται φήμη και δόξα. Ο ήρωας μας το πίνει αλλά η ευτυχία του επάνω στο σανίδι δεν διαρκεί πολύ... αφού θα πρέπει να πληρώσει αν θέλει να συνεχίσει να έχει φήμη και όνομα. 'Ομως, μέχρι που φτάνουν οι θυσίες του για την υστεροφημία; Ένα μάθημα για όλους μας μικρούς και μεγάλους... Η τέχνη και όχι μόνο, οποιοδήποτε επάγγελμα, δε θα πρέπει να γίνεται αυτοσκοπός με στόχο την υστεροφημία μας.
 
 
Haoma
2008
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: Mathieu Deltour, Melissa Lafon, Elodie Legros και Yan Moalic (τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου ESMA του Μονπελιέ)

   Σκοπός: Αποτελεί εργασία αποφοίτησης
 
   Μεταφερόμαστε σε έναν ονειρικό κόσμο, όπου η ζωή έχει συγκεκριμένο κύκλο ζωής! Τα όντα γεννιούνται μέσα από κουκούλια! Το καθένα βρίσκει το ταίρι του και ζευγαρώνει. Στο κεφάλι τους έχουν ένα διακόπτη που προσδιορίζει το κύκλο ζωής τους. Μια μέρα όμως κάτι παράξενο γίνεται και αλλάζουν τα δεδομένα.

No Light
2011
Σκηνοθεσία-Παραγωγή:Sandesh Pradhan

   Βραβείο: Έχει κερδίσει το βραβείο 1 FILM 3D ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ CHALLENGE
 
   H ιστορία μας διαδραματίζεται στο Νεπάλ με τους κατοίκους να αντιμετωπίζουν προβλήματα έλλειψης ρεύματος. Ο ήρωας μας, δείχνει πως ξεκινά η μέρα του και κατά πόσο επηρεάζονται οι βασικές του ανάγκες (νερό, επικοινωνία, ψυχαγωγία, εργασία) και πως τελικά στερείται τον ύπνο. Η αβεβαιότητα της ηλεκτρικής τροφοδοσίας καθορίζει σχεδόν όλη του την μέρα στην προσωπική αλλά και στην επαγγελματική του ζωή. Η ταινία θέλει να δείξει πώς κάποιος ξεκινά την μέρα του νύχτα, άυπνος σε μια περιοχή χωρίς φως.

Replay
2007
Σκηνοθεσία-Παραγωγή: τέσσερις φοιτητές του Πανεπιστημίου ESMA του Μονπελιέ

   Σκοπός: Εργασία αποφοίτησης που ξεκίνησε το 2006 και ολοκληρώθηκε το 2007
 
   Σε έναν κόσμο που έχει υποστεί πολέμους και καταστροφές, μια μάνα με το παιδί της παλεύουν για την επιβίωση. Καθημερινά η μητέρα βγαίνει ψάχνοντας χαμένα λάφυρα του παρελθόντος. Μια μέρα φέρνει στο χώρο όπου μένουν ένα μαγνητόφωνο. Το παιδί ζητά από τη μαμά του να πάει μαζί της στην αναζήτηση, αλλά αυτή αρνείται. Το παιδάκι αποφασίζει να πάρει πρωτοβουλία και να βγει μόνο του. Σε ένα κόσμο κατεστραμμένο η μόνη ελπίδα είναι η δύναμη της ανάμνησης.

 
Δέσποινα Τσορμπατζίδου

Starlight