Starlight

loogoo

A Thousand Pictures

wwChristina-Perri-Drops-A-Thousand-Years-Music-Video

   ww150188 421144041246912 100000539583073 1558039 1881251653 nΟ Craig Chaquico γράφει στο εσωτερικό του “A thousand pictures”, «πήρες ποτέ με την καρδιά σου μια φωτογραφία κάποιου, η οποία σου δίνει την εντύπωση να μη ξεθωριάζει ποτέ από τη μνήμη σου, να μη φεύγει ποτέ μακριά, χωρίς να του το πεις; Εάν μια φωτογραφία αξίζει 1,000 λέξεις, τότε πιθανότατα μία μελωδία αξίζει χίλιες φωτογραφίες». Κάποιος δεν χρειάζεται να αναρωτιέται για τον τίτλο του δίσκου.

   Ο Craig Chaquico φωτογραφίζει τις πολυτιμότερες εμπειρίες της ζωής του και τις μελωποιεί. Για παράδειγμα το „Autumn Blue“, το οποίο και αφιερώνει στον πατέρα του, «το „Autumn blue“ είναι ένας φόρος τιμής στον πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε την περασμένη χρονιά. Αυτός και η μητέρα μου είχαν μία σπουδαία σχέση. Επρόκειτο για αληθινή και αιώνια αγάπη. Χωρίς να γνωρίζει το παραμικρό για το τραγούδι, η μητέρα μου όταν άκουσε ένα rough mix πάνω στο οποίο δούλευα, μου είπε πως της θύμιζε τον πατέρα μου. Υπέροχο! Πρόσθεσα σαξόφωνο στο „Autumn blue“ για μια σειρά από λόγους. Ο πατέρας μου ήταν σαξοφωνίστας. Η τελευταία μου συναλία, στην οποία κατάφερε να παραβρεθεί ήταν στο Sacramento και ο Richard Elliot εμφανιζόταν επίσης εκείνη την ημέρα. Ήταν μάλιστα η πρώτη φορά, που αποτελούσαμε μέρος του ίδιου bill. Ο πατέρας μου με πήρε στην άκρη και μου εκμυστηρεύτηκε πως μια μέρα οφείλω να παίξω μαζί με τον Richard. Αυτό κάναμε λοιπόν και πρόκειται για το τραγούδι, που έγραψα για τον πατέρα και τη μητέρα μου».
ww119456   Το „A thousand pictures“ είναι ένας προσωπικός δίσκος και ο ακροατής διαβάζοντας τα liner notes, ακούγοντας τη φανταστική μουσική και κοιτώντας τις φωτογραφίες, έρχεται πιο κοντά στον καλλιτέχνη και μοιράζεται τα οράματά του. Ο Craig Chaquico έχει ολοκληρώσει έναν τεράστιο κύκλο στο μουσικό χώρο και επιθυμεί να εξερευνήσει νέα μονοπάτια. Αντιμετωπίζει τη μουσική του με διαφορετικό μάτι και προσπαθεί να μην επαναληφθεί. Πράγματα τα οποία εξιστόρησε στα „Acoustic highway“ και „Acoustic planet“ δεν έχουν θέση στο „A thousand pictures“. Ο καλλιτέχνης αντικρίζει το μέλλον και δοκιμάζει νέες προτάσεις. «Ο φωτογράφος χρησιμοποιεί τη φωτογραφική του μηχανή προκειμένου να αποθανατίσει χρώμα, κείμενο και βάθος. Το κάνει προκειμένου να καταφέρει να εξιστορήσει μία ολοκληρωμένη ιστορία σε φωτογραφίες. Ο Craig Chaquico χρησιμοποιεί τη μουσική του. Τα τραγούδια του Craig Chaquico είναι φωτογραφίες και μιλάνε για το πώς συνδεόμαστε και εμπνέουμε ο ένας τον άλλον προκειμένου να αγγίξουμε τις βαθύτερες και πιο αγνές εμπειρίες της ζωής μας».

   wwCraigChaquicoΗ Higher Octave πιστεύει στο συγκεκριμένο όνομα και δεν είναι τυχαίο το γεγονός, πως κι ο ίδιος ο κιθαρίστας ουδέποτε εγκατέλειψε τη στέγη της. Ο Ozzie Ahlers, αποτελώντας το έτερον ήμισυ του Craig Chaquico, βρίσκεται φυσικά δίπλα του και έχει αναλάβει την επίβλεψη της παραγωγής, αλλά και το μπάσο μαζί με όλα τα πλήκτρα. Χρέει ντράμερ επιτελεί ο Wade Olson, μπασίστα σε ένα τραγούδι ο Jim Reitzel και σαξοφωνίστα ο Richard Elliot φυσικά. Ο William Aura των 3rd Force βάζει το χεράκι του στο „Acoustic traveler“ και κλείνει με μοναδικό τρόπο ένα εκπληκτικό άλμπουμ. Το „Sweet talk“ εισάγει τον ακροατή στο μαγικό κόσμο του πρώην κιθαρίστα των Starship. Οι ήχοι από το σαξόφωνο του Richard Elliot πραγματικά μαγεύουν. Ακόμη και αυτοί που δεν συμπαθούν τα πνευστά και προτιμούν τη μουσική περισσότερο μελωδική και στεγνή, δύσκολα θα μπορέσουν να αντισταθούν στα γυρίσματα που επιχειρεί ο Αμερικάνος σαξοφωνίστας. Το „Why the dolphin smiles“ διατηρεί το επίπεδο ψηλά κι αυτό δεν αλλάζει ούτε με το „Navajo stars“, ούτε με το „Just friends“. Το „Kyle´s world“ είναι γραμμένο για τον μικρούλη Kyle Chaquico. «Ο Kyle είναι ο γιος μου. Είναι τεσσάρων μόλις ετών. Επιθυμούσα να γράψω ένα κομμάτι βλέποντας μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού. Ξεκίνησα το τραγούδι με ένα σύντομο «αναπηδητό» απλά διότι κατ’ αυτόν τον τρόπο ξεκινάει συνεχώς ο γιος μου την ημέρα του. Ο Kyle είναι γεμάτος χαρά και δεκτικός σε όλα τα νέα πράγματα που έχει να του δώσει αυτός ο κόσμος. Παράλληλα επιθυμούσα το κομμάτι να μιλάει μέσα από τα μάτια ενός γονέα. Ήθελα να μεταδώσω το συναίσθημα που έχει κάποιος όταν κοιτάει τον γιο του, πρέπει να φύγει και σκέφτεται πόσο πολύ τον αγαπάει. Το τραγούδι είναι ένας συνδυασμός αθωότητας και ενέργειας. Αυτό ακριβώς είναι κι ο Kyle. Αυτό ακριβώς βγάζει ο Kyle από μέσα μου».
ww183310 1732246378460 1007528769 31718466 4104416 n
  wwcraig-chaquicoΟ Craig Chaquico γράφει ο ίδιος τα liner notes και προσπαθεί να βοηθήσει τον ακροατή όσο περισσότερο μπορεί δίνοντάς του ουκ ολίγες πληροφορίες. Η ακρόαση του „A thousand pictures“ είναι απολαυστική. Το CD περιλαμβάνει το video clip του „Sweet talk“, αποκλειστική συνέντευξη με τον ίδιο τον δημιουργό και το σχήμα του, καθώς και πληροφορίες για την The National Association For Music Therapy. Κάτι αντίστοιχο πραγματοποίησε τα επόμενα χρόνια κι ο Ottmar Liebert με το „In the arms of love : lullabies 4 children + adults“. Η μουσική του Craig Chaquico χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς λόγους και δεν είναι ο μόνος από τους καλλιτέχνες της Higher Octave Music, ο οποίος κάνει ότι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει και να προσφέρει σε αυτή την κατεύθυνση.

Mίλτος Λυμπιτσούνης 
ww375874 297856733637461 434738184 n

Starlight