Starlight

loogoo

Παίζουμε ... Τολμάς;

couple-cute-couple-love-sweet-tenderness-Favim com-45544

Γίνεται να προσδιορίσουμε την συνύπαρξη μας με ένα άλλο άτομο από την αρχή; Παίζουμε μέσα σε ένα παιχνίδι με στημένους κανόνες; Μπορεί μια σχέση να προσδιοριστεί ότι είναι σχέση από την αρχή; Από ποτέ τα ελεύθερα παιχνίδια έκφρασης αντικαταστήθηκαν από στρατηγικής; Είναι RISK λοιπόν να παίξεις με ελεύθερους κανόνες; Ήττα ή νίκη;

   1zed1euΌλοι βγαίνουμε έξω, φλερτάρουμε, ερωτευόμαστε. Όταν γνωρίσουμε κάποιον ο όποιος μας αρέσει πάρα πολύ αρχίζουμε να τον συναντάμε όλο και πιο συχνά. Πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες και τρόπους για να τον συναντήσουμε  για την ακρίβεια και δεν είναι μόνο από το ένα μέρος αλλά και από το άλλο! Δηλαδή υπάρχει ανταπόκριση. Έχεις διαβάσει τους βασικούς κανόνες και μπαίνεις στο παιχνίδι. Και βγαίνεις λοιπόν, όμως κανένας από τους δυο δεν είναι σε φάση να προχωρήσει σε μια σχέση ο καθένας για διαφορετικούς προσωπικούς λογούς. Ώσπου έρχεται επιτέλους η ώρα και πέφτει στο τραπέζι το βασικό ερώτημα. "Τι έχουμε ακριβώς;" Ουσιαστικά τίποτα άπλα απολαμβάνεις τη στιγμή. Στα ελεύθερα παιχνίδια δεν υπάρχει κάποιος βασικός κανόνας … Δεν μπορείς να προσδιορίσεις από την αρχή τι είσαι με τον άλλο. Αν αυτή η επικοινωνία που έχετε ονομάζετε σχέση η πήδημα. Δεν μπορείς να καταδικάσεις μια ανθρωπινή σωστή και καλή επικοινωνία από την αρχή βάζοντας μια ταμπέλα και μέσα σε περιθώρια, απλά ξεκινάς και συνεχίζεις. Το θέμα όμως με αυτά τα παιχνίδια είναι ότι κατά 90% θα σου προκαλέσουν πόνο στο τέλος για αυτό αν δεν έχεις αντοχές καλύτερα να μην τα παίξεις. Στο τέλος θα υπάρξει μια ήττα, ένας χωρισμός. Ποιο είναι όμως το εθιστικό σε αυτές τις σχέσεις; Μήπως το ότι θα πονέσεις στο τέλος; Άραγε Οι πιο πολύ από εμάς έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ να πονάμε ψυχικά που πάντα θα βρίσκουμε τρόπους για να το επιτύχουμε;

ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ
381028 236722713049256 2112904014 n   Από την άλλη τα παιχνίδια στρατηγικής είναι απλά. Με βασικούς κανόνες και απαράβατους. Όταν μπεις σε μια τέτοια επικοινωνία ξέρεις τι έχεις από την αρχή και τι όχι. Ξέρεις από την αρχή γιατί το έχετε ξεκαθαρίσει με τον χ, ψ τρόπο ότι είναι είτε πήδημα είτε σχέση κανονική. Κανένας όμως δεν θέλησε ποτέ κάτι "στημένο", και εδώ που τα λέμε τα παιχνίδια αυτά είναι κάτι παραπάνω από απλά "καλοστημένα". Διότι όταν μένεις μέσα σε όρια και με κανόνες δεν θα τους παραβείς ποτέ. Βαδίζεις σε νοητά ζωγραφισμένες γραμμές.

   Όταν όμως αποφασίσεις να ζωγραφίσεις, εκεί που θα δώσεις την ψύχη σου περισσότερο και θα δεθείς με το έργο σου είναι τη στιγμή που θα είσαι ελεύθερος. Δηλαδή όταν ζωγραφίζεις ότι θέλεις εσύ και όχι όταν ακολουθείς κάποιον κανόνα! Εγώ ας πούμε όταν ζωγραφίζω μετά βίας μένω μέσα στις γραμμές και μπαίνω μέσα σε καλούπια. Προτιμάω κάτι πιο αυθόρμητο και πιο ελεύθερο ...

To mo…To mo…To moral …
 JEUXDENFANTS  Δεν θέλω να προσβάλω κάποιον με αυτό το άρθρο που μπορεί να πιστεύει στην αξία  μιας σχέσης. Στην ηθική του όλου πράγματος. Άλλωστε γιατί όχι; Μια σχέση είναι ένα υπέροχο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον όταν είναι και αυτός έτοιμος να το δεχτεί όμως.

   Καθώς επίσης δεν θέλω να εναντιωθώ στην άποψη πολλών γυναικών που είναι «Πρέπει από την αρχή να προσδιορίζουμε τι έχουμε …». Σαφώς και εν μέρει έχουν δίκαιο. Διότι πρόσεχε   τα ρούχα σου να έχεις τα μισά λέει ο λαός και πολύ δίκαιο έχει!

   Και επιπροσθέτως ούτε θέλω να δώσω μια ακόμη έτοιμη απάντηση για τους άντρες που δεν θέλουν να δεσμευτούν  και την κοπανάν με "κομψούς" τρόπους κάνοντας αυτήν την άποψη καραμελίτσα στα αιχμηρά δοντάκια τους (ούτε ο Edward τέτοια οδοντοστοιχία!).

312908 490688024292513 295688704 n   Αλλά να ... Πώς να το κάνουμε. Το ασουλούπωτο. Το ατημέλητο. Το ανέμελο. Το απροσδιόριστο. Είναι έννοιες που λειτουργούν θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου. Για αυτό το λόγο ίσως θα έπρεπε να σταματάμε να ζητάμε τη διαρκείς επιβεβαίωση για το "τι ήμαστε εμείς οι δυο", και να τα αφήσουμε ποιο χαλαρά.

   Ίσως, ποτέ δεν ξέρεις, όταν σταματήσεις να θες να προσδιορίσεις αυτό που έχεις και αυτό που θα πρέπει να αισθάνεσαι για τον άλλον να το νιώσεις πραγματικά και να κρατήσει πολύ περίστερο από κάτι προσδιορισμένο. Άλλωστε δεν υπάρχει τίποτα πιο δημιουργικό από μια ελεύθερη καρδιά, ένα αέρινο σώμα και μια αδέσμευτη ψύχη.

   Ας παίξουμε λοιπόν! Ας αρχίσουμε ένα Risk χωρίς κανόνες και ας κατακτήσουμε όπως εμείς θέλουμε την μέση γη! Θάρρος ή Αλήθεια ; “Gap ou pas gap?“

L’ALICE
Αλίκη Κρυωνά
388809 230213200378865 1162917848 n

Starlight