Starlight

loogoo

Ετοιμάζω Ταξίδι

 

6

Γράφει: The Other View
Ετοιμάζω Ταξίδι
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στο tsemperlidou.gr πατώντας εδώ
etoimazw-taksidi-405x322
   Σημασία δεν έχει ο προορισμός. Σημασία έχει το ταξίδι… Πραγματικά! Είναι όλη εκείνη η μαγική διαδικασία του νου, που σου βάζει την πρώτη σπίθα για να να το αναζητήσεις, να το σχεδιάσεις, να το συζητήσεις, που κάνει το μυαλό να ταξιδεύει και να ονειρεύεται, που σε βάζει σε αναμμένα κάρβουνα να το περιμένεις πώς και πώς, που σε κάνει να τραγουδάς την ώρα που γεμίζεις τη βαλίτσα: «Θωμά, είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει… Αν τελικά, θα πάμε στη Χαβάη, τότε πάρε λεφτά απ’ το σπίτι!»…
 
   Και το μεγάλο του χάρισμα είναι ότι δεν τελειώνει γρήγορα και εύκολα. Είναι εκείνη η μοναδική αίσθηση ότι ξεχύνεσαι με φόρα και λαχτάρα για να συναναστραφείς καινούργιους ανθρώπους, να δεις νέους τόπους, να γνωρίσεις διαφορετικές συνήθειες, να θαυμάσεις ξεχωριστές ομορφιές σ’ άλλη γη και σ’ άλλα μέρη. Και αφού το ταξίδι γίνει εμπειρία γνώσης και ψυχαγωγίας, είναι αυτή η γλυκιά επίγευση που σου αφήνει και που θέλεις να την μοιραστείς με τους φίλους και τους αγαπημένους σου. Για να το ευχαριστήσεις, να το αποθεώσεις και να το ξαναζήσεις…
 
   Τι ωραίο που είναι το ταξίδι στο εξωτερικό! Και τι ωραία που είναι τώρα πια, που μπορεί ο καθένας να το σχεδιάσει και να το οργανώσει πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο οικονομικά από παλιά. Όχι πολύ παλιά. Δεν ήταν παρά περίπου 15 χρόνια πριν, που ο ταξιδιωτικός πράκτορας, οι γνώσεις του, οι υπηρεσίες του και η παχυλή προμήθειά του ήταν απαραίτητη για το ταξίδι. Τώρα, με τις υπηρεσίες μέσω διαδικτύου που συνεχώς εξελίσσονται και προσφέρουν νέες δυνατότητες, ο καθένας από μας μπορεί να γίνει με άνεση και αποτελεσματικότητα ο ταξιδιωτικός πράκτορας της παρέας του, να φέρει την Πράγα, την Βαρκελώνη ακόμα και τη Νέα Υόρκη πιο κοντά και να προσφέρει μια ισχυρή δόση χαράς και ανανέωσης στον εαυτό του και στους αγαπημένους του.
 
   Μερικές ιδέες και συμβουλές προς… «έξυπνους ταξιδιώτες» είναι οι εξής:
 
- Μην περιορίζετε το χρόνο του ταξιδιού σας αυστηρά και από πριν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, αν έχετε τη δυνατότητα. Πρώτα αναζητήστε τις καλύτερες ευκαιρίες και στη συνέχεια ρυθμίστε την άδεια ή τις δουλειές σας, ώστε να μπορείτε να λείψετε.

 - Οι low budget αεροπορικές εταιρείες κάνουν καλό. Αφενός γιατί προσφέρουν τη δυνατότητα να ταξιδέψετε σε πολλούς προορισμούς σε εξαιρετικές τιμές και αφετέρου γιατί εντείνουν τον ανταγωνισμό με τις «παραδοσιακές» αεροπορικές εταιρείες προς όφελος του ταξιδιώτη.

 - Γραφτείτε στα newsletters των αεροπορικών εταιρειών. Έτσι θα λαμβάνετε πρώτοι ενημέρωση για τις προσφορές και δε θα αναρωτιέστε πότε εξαφανίστηκαν τα φθηνά εισιτήρια που είδατε στη διαφήμιση.

 - Κλείστε τα εισιτήριά σας το Γενάρη ή τον Αύγουστο. Αυτές τις περιόδους οι εταιρείες προσφέρουν εισιτήρια σε πολύ συμφέρουσες τιμές και σας δίνουν τη δυνατότητα να προγραμματίσετε το ταξίδι σας σε ένα διάστημα 3-4 μηνών μετά.

 - Χρησιμοποιήστε τις μηχανές αναζήτησης (ενδεικτικά airtickets.gr, pamediakopes.gr, travelplanet24.com, skyscanner.net, booking.com) για να βρείτε τις καλύτερες τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για τον προορισμό σας. Στη συνέχεια, κλείστε τα από τα επίσημα sites των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχείων για να αποφύγετε κρυφές χρεώσεις.

 - Χρησιμοποιήστε έναν ταξιδιωτικό οδηγό και αξιοποιήστε τις πλούσιες πληροφορίες από το διαδίκτυο για να εντοπίσετε τα σημεία που θέλετε να επισκεφτείτε και να διαμορφώσετε το πρόγραμμα του ταξιδιού σας.
 
για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο κλικάρετε παρακάτω
happinesbanner

Starlight