Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

 goalref
Επειτα από μεγάλα λάθη σε διεθνείς διοργανώσεις αποφασίστηκε η χρήση τεχνολογίας
 
   Μια ιστορική απόφαση για το μέλλον του ποδοσφαίρου έλαβε η Διεθνής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, καθώς ενέκρινε τη χρήση της τεχνολογίας γραμμής. Έτσι, στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί το 2014 (12 Ιουνίου - 13 Ιουλίου) στη Βραζιλία, οι διαιτητές που θα κληθούν να πάρουν καίριες αποφάσεις θα έχουν μία ανησυχία λιγότερη. Ανησυχία που πάντως έχει προκαλέσει στο παρελθόν διενέξεις που έχουν μείνει ιστορικές.
 
   Η FIFA ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της χρήσης συστήματος τεχνολογίας γραμμής για τα γκολ (goal-line technology) θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του ερχόμενου καλοκαιριού (Βραζιλία, 15-30 Ιουνίου) και ακολούθως θα εφαρμοστεί στο Μουντιάλ 2014 μετά το πέρας του οποίου θα αποφασιστεί αν θα παγιωθεί ως βοηθητικό μέτρο για τους διαιτητές σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις.
 
   Η εν λόγω τεχνολογία λύνει στους διαιτητές τη μεγάλη απορία για το αν η μπάλα έχει περάσει ολόκληρη τη γραμμή του τέρματος και εάν θα πρέπει να κατακυρωθεί κάποιο τέρμα ή όχι. Ως σήμερα έχουν εφευρεθεί και δοκιμαστεί δύο τρόποι για να εξάγεται το σωστό συμπέρασμα: Είτε με τη χρήση της «κρυφής κάμερας» με το κωδικό όνομα «Hack Eye» (χρησιμοποιείται με επιτυχία στο τένις) είτε με το σύστημα «GoalRef» το οποίο βασίζεται σε μαγνητικούς σένσορες.
 
   Τον ερχόμενο Μάρτιο η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Βραζιλίας θα διενεργήσει διαγωνισμό για την εταιρία που θα αναλάβει την εγκατάσταση των συστημάτων στα γήπεδα της χώρας. Η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε αυτή η τεχνολογία σε επίσημη διοργάνωση ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων τον Δεκέμβριο του 2012.
 
   «Δυστυχώς δεν ήμασταν έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτή την τεχνολογία το 2010 όταν η Αγγλία στερήθηκε ένα κανονικό γκολ του Λάμπαρντ στον αγώνα με τη Γερμανία» απολογήθηκε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας κ. Σεπ Μπλάτερ ανακοινώνοντας την απόφαση για τη χρήση της τεχνολογίας γραμμής.
 
   Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά βίντεο από γκολ που μέτρησαν ή δεν μέτρησαν με τις διαιτητικές αποφάσεις να είναι, τουλάχιστον, αμφσβητούμενες.
 

Noizy's Tech Corner