Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

PS VITA : Το νέο μικρό ‘’τερατάκι’’ της SONY

 

vita1

   Η νέα φορητή κονσόλα του ιαπωνικού κολοσσού ακούει στο όνομα PS VITA και ήρθε για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του προκάτοχου του PSP.

vita2   Η αλήθεια είναι ότι στο άκουσμα της ονομασίας που έδωσε η Sony στο νέο δημιούργημα της δεν μας ενθουσίασε και τόσο αλλά μόλις το πιάσαμε στα χέρια μας πρέπει να ομολογήσουμε ότι εντυπωσιαστήκαμε από τις δυνατότητες του.

   Αν και σχεδιάστηκα δεν διαφέρει και πολύ από το PSP οι διαφορές του θα γίνουν αμέσως αντιληπτές μόλις το κρατήσετε στα χέρια σας.

   Η τοποθέτηση ενός δευτέρου αναλογικού μοχλού στο VITA ήταν η πρώτη οπτική διάφορα με το PSP και προς μεγάλη ανακούφιση για εμάς τους gamer ήρθε να διορθώσει το περιορισμό στον χειρισμό αλλά και να δώσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία χωρίς μεσοβέζικες λύσεις.

   vita3Ένα από τα πρώτα πράγματα που εντυπωσιαστήκαμε στο VITA είναι η AMOLED οθόνη αφής 5 ιντσών η οποία προσφέρει ίσως την καλύτερη και πιο ζωηρή απεικόνιση χρωμάτων που έχουμε δει σε οθόνη φορητής κονσόλας καθώς και η προσθήκη οπίσθιου πάνελ -επίσης αφής- το οποίο ανάγει την εμπειρία “αγγίγματος” στα παιχνίδια σε νέα επίπεδα.

   Εκεί που έδωσε τα ‘’ρέστα’’ του το νέο παντοδύναμο μικρό της SONY είναι η δυνατότητες του Augmented Reality.Με το AR μπορούμε να παίξουμε virtual reality games χρησιμοποιώντας εικονικά τον χώρο γύρω μας χάρη στην οπίσθια κάμερα.

   Τι σημαίνει αυτό;

   Ότι έχοντας στην κατοχή σας το PS VITA μπορείτε να βρείτε μια οποιαδήποτε επιφάνεια μέσα στο σπίτι σας (το τραπεζάκι του σαλονιού σας για παράδειγμα) η ακόμα και σε εξωτερικό χώρο όπου θέλετε να παίξετε το συγκεκριμένο παιχνίδι που υποστηρίζει το ΑR, να τοποθετήσετε την ειδικές κάρτες με τα σύμβολα που έρχονται μαζί με την κονσόλα και να απολαύσετε gaming όπως του βίντεο που ακολουθει.


   Το Psvita είναι ήδη στην χώρα μας και παρουσιάστηκε μαζί με μια άκρως ικανοποιητική γκάμα παιχνιδιών που σίγουρα θα καλύψει τους περισσότερους gamers και ήδη στο κοντινό μέλλον η SONY που στηρίζει με μεγάλο ενθουσιασμό το νέο φορητό της σύστημα μας έχει υποσχεθεί παιχνίδια ‘’διαμάντια’’.
 
   Το ερώτημα είναι εάν μπορεί το PS VITA να σταθεί αξιόλογα σε μια εποχή που το φορητό gaming έχει φθίνουσα πορεία λόγο την απότομης και σταθερής ανάπτυξης τον smartphone στα παιχνίδια.

   Ιδωμεν…

Φάνης Φασκιώτης

Noizy's Tech Corner