Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

Νέο Galaxy Note 4 μετά το καλοκαίρι

 
   Με αφορμή την παρουσίαση του Galaxy S5  την Παρασκευή που μας πέρασε, την προσοχή μας τράβηξε ένα άλλο gadget της ίδιας εταιρίας, που αποτελεί και το δεύτερο σημαντικότερο προϊόν της SAMSUNG στην τηλεφωνία. Μιλάμε για το Galaxy Note 3, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο IFA Βερολίνου τον περασμένο Σεπτέμβρη. Αρκετός χρόνος πέρασε από τότε και ακούγονται φήμες για το επερχόμενο Galaxy Note 4.
 
Τι νέο θα μπορούσαμε να περιμένουμε από το Galaxy Note S4;
 
   Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει ελάχιστες πληροφορίες, ή μάλλον φήμες, και θα αναγκαστούμε να επανέλθουμε στο θέμα αρκετές φορές στο συνεχές μέλλον, γι' αυτό να μας επισκέπτεστε τακτικά για νέα!
 
gn4
Τεχνικά χαρακτηριστικά (και τι έχει ακουστεί μέχρι τώρα!)
 
Οθόνη
   Ένα από τα δυνατότερα ατού όλων των μοντέλων Galaxy note ήταν η οθόνη του. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν ένα από τα πρώτα 5 ιντσών τηλέφωνα στην αγορά. Στην πορεία το μέγεθος της αυξήθηκε αρκετά, φτάνοντας στο 3 μοντέλο τις 5.7 ίντσες. To νέο μοντέλο ενδέχεται να έχει ελάχιστα, λίγο μεγαλύτερη, φτάνοντας τις 5,75 ίντσες, και από ότι ακούγεται θα έχει ανάλυση 2560x1440. Άν αυτό αληθεύει, μιλάμε για μια οθόνη ανάλυσης 510 ppi, αρκετά μεγαλύτερη σε σχέση με το παλιό Note 3 που είναι στα 388 ppi.
 
Μέγεθος
   Γνωρίζουμε ότι θα είναι αρκετά μεγάλο και αυτό είναι σίγουρο, διότι η συγκεκριμένη σειρά, έως τώρα, ξεφεύγει απο τα πρότυπα άλλων κατασκευαστών που έχουν ρίξει το βάρος τους σε compact λύσεις. Ενδέχεται να έχει ελαφρώς καμπυλωτή οθόνη, όπως το Nexus S που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2013 σε συνεργασία με την Google. Η ιδιαιτερότητα αυτή του έδινε καλύτερη εργονομία κατα τις συνομιλίες καθώς και στο κράτημα του κατά την διάρκεια της πλοήγησης και της πληκτρολόγησης.
 
Επεξεργαστής
   Ακούγεται από διάφορες πηγές οτι ο επεξεργαστής του θα είναι 64-bit. Ωστόσο, σύμφωνα με την Korea Times, αυτό ακόμη δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί. Στο παρελθόν, σε σειρά προϊόντων της εταιρίας έγιναν αλλαγές στην πορεία, οπότε μπορεί να ξεκινήσει ως 32-bit και αργότερα να αναβαθμιστεί. Παρόλα αυτά, αρκετές άλλες πηγές προτείνουν οτι καλό θα ήταν κατά το λανσάρισμα του η Samsung να παρέχει το προϊόν με Qualcomm's 64-bit τεχνολογία.
 
   Έχοντας υπόψιν ότι το προηγούμενο μοντέλο παρουσιάστηκε ένα χρόνο πριν και το ότι αποτέλεσε ένα πολύ πετυχημένο προϊόν μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα και στην φετινή έκθεση IFA Berlin που θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2014, να γίνει το λανσάρισμα ή η ανακοίνωση του Galaxy Note 4 στην αγορά. Προφανώς δεν γίνεται ακόμη κάποια κίνηση ή ανακοίνωση, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με την απόδοση των πωλήσεων του Note 3 κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Noizy's Tech Corner