Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

Καταστροφική η πλήρης φόρτιση του κινητού!


katastr fort2   Σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα τεχνολογίας Gizmodo η πλήρης αποφόρτιση και στη συνέχεια η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας μόνο ευεργετική δεν είναι για το κινητό τηλέφωνο. Αντίθετα για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής των ηλεκτρονικών συσκευών η ιστοσελίδα συστήνει αποφόρτιση της μπαταρίας μέχρι το 40% και στη συνέχεια φόρτιση μέχρι το 80%.

 

   «Η πλήρης φόρτιση σε τακτικά χρονικά διαστήματα δεν πρόκειται να κάνει την μπαταρία να εκραγεί, αλλά θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της», αναφέρει σε άρθρο του ο συντάκτης του Gizmodo Eric Limer. Ο συντάκτης συνιστά στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να διατηρούν όσο περισσότερο μπορούν το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας τους άνω του 50% και να μεριμνούν ώστε η συσκευή να μην αποφορτίζεται ποτέ πλήρως.

 

katastr fort   Επιπλέον, για τη μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής συμβουλεύει τους χρήστες να αποφεύγουν την ασύρματη φόρτιση και να προστατεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τη ζέστη και τον ήλιο, διευκρινίζοντας ότι η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 15 βαθμοί Κελσίου. Από εκεί και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα. Αν η συσκευή βρίσκεται σε θερμοκρασίες πέριξ των 25 βαθμών Κελσίου η μπαταρία χάνει το 25% της απόδοσής της ενώ πάνω από τους 32 βαθμούς υπάρχει κίνδυνος η μπαταρία να υποστεί κάποια βλάβη. Ο Limer καταρρίπτει επίσης τον «μύθο» της φόρτισης των καινούριων κινητών τηλεφώνων για 72 ώρες, εξηγώντας πως αυτό είναι ευεργετικό για τις μπαταρίες νικελίου και όχι για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτουν οι πιο εξελιγμένες συσκευές.

katastr fort3

   Μεταξύ άλλων συμβουλεύει τους χρήστες σε περιοχές με χαμηλό σήμα να θέτουν το κινητό τους εκτός δικτύου ώστε να μην «χαλά» τη μπαταρία ψάχνοντας για σύνδεση, καθώς και να επιλέγουν χαμηλή ένταση κλήσης και να κλειδώνουν το κινητό τους.

Noizy's Tech Corner