Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

Η Γερμανική Κυβέρνηση Ζητά από τους Χρήστες να Μποϋκοτάρουν την Google

boycott google logo

   H Google και η κυβέρνηση της Γερμανίας έρχονται σε διένεξη εξαιτίας ενός προτεινόμενου νόμου, ο οποίος θα αποτρέπει την Google από το να δημοσιεύει περισσότερα από ένα headline σε δημοσιογραφικό περιεχόμενο.

   Ο υπό συζήτηση νόμος προτείνει σήμερα αλλαγές στο νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων της Γερμανίας, που θα επιτρέψει μεγάλους εκδότες να χρεώσουν την Google για κάθε πρώτη κοινή πρόταση ή παράγραφο ενός άρθρου που εμφανίζεται στα αποτελέματα της αναζήτησης.

   Η γερμανική Google αντέδρασε με ένα βίντεο («Υπερασπίστε το Δίκτυό σας») που ενθαρρύνει τους χρήστες να εκφράσουν τη γνώμη τους έναντι του προτεινόμενου νόμου, δεδομένου ότι θα μπορούσε να απειλήσει την ικανότητα του χρήστη να βρει υλικό περιεχόμενο. Το βίντεο τελειώνει με τη εξής δήλωση:
Για περισσότερα από 10 χρόνια, μπορείτε να βρίσκετε κάθε τι που σας συγκινεί.

   Μια προτεινόμενη νομοθεσία αποσκοπεί στο να αλλάξει αυτό.

   Το επιθυμείτε;

   Λάβετε μέρος.

   Η κυβέρνηση της Γερμανίας, ωστόσο, πιστεύει ότι η Google δεν παίζει δίκαια και, στην ουσία, ζητά από το γερμανικό λαό να μποϋκοτάρει την Google. Σε ένα tweet, η Γραμματέας Δικαιοσύνης, Sabine Leutheusser – Schnarrenberger έγραψε ότι «υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης εκτός της Google». Οι BDZV και VDZ, που αντιπροσωπεύουν τις έντυπες και online εκδόσεις της Γερμανίας, κατηγόρησαν, ως φορείς του κλάδου, την Google για χρησιμοποίηση μεθόδου που τείνει να προδώσει τον κόσμο, έτσι ώστε να  δημιουργηθεί φόβος στους καταναλωτές, και αποκάλεσε το βίντεο της Google «συκοφαντία».

Mετάφραση : Νόπη Αγγέλου

Noizy's Tech Corner