= Η Google εργάζεται στην Σημασιολογική Αναζήτηση
Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία & Τέχνη τελευταία άρθρα

Η Google εργάζεται στην Σημασιολογική Αναζήτηση

 
google1   Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από την Google, η εταιρεία εργάζεται επάνω σ' ένα project, το οποίο η ίδια ονομάζει "Σημασιολογική Αναζήτηση" και θα βελτιώσει δραστικά τα αποτελέσματα της πιο γνωστής σελίδας αναζήτησης.
 
   Αυτό που θέλει στην ουσία να κάνει εφικτό η Google είναι να μπορεί να καταλάβει η μηχανή αναζήτησης : τι πραγματικά αναζητεί ο χρήστης και να υπάρχει μια πιο συγκεκριμένη απάντηση και να μην ψάχνει απλά αντιστοιχίες ανάμεσα στις λέξεις-κλειδιά και τις σελίδες που υπάρχουν στο Internet. Γι'αυτο το λόγο η Google ετοιμάζει μια τεραστία βάση δεδομένων που συσχετίζει ανθρώπους, αντικείμενα και τοποθεσίες ώστε να μπορέσει να προσεγγίσει τον τρόπο σκέψης του χρηστή αλλά και να μπορεί να δώσει άμεση απάντηση σε ερωτήματα του.
 
   Η μηχανή αναζήτησης της Google παρέχει ήδη ένα σύστημα απαντήσεων σε πολύ απλή μορφή. Για παράδειγμα αν πληκτρολογήσουμε στο Google search 5+5 θα μας δώσει απευθείας το 10!!! Η εταιρία λοιπόν θέλει να επεκτείνει αυτήν την λειτουργιά με πιο σύνθετες αναζητήσεις και πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Φάνης Φασκιώτης

google3
Joomla Social by OrdaSoft!