Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

 
anonFos2   Η γνωστή ομάδα hackers Anonymous γνωστοποίησε μέσω της ιστοσελίδας του Λευκού Οίκου «We The People», ότι επιθυμεί από τις ΗΠΑ να αναγνωρίσουν τις DDos (Distributed Denial of Service) επιθέσεις σαν κραυγές διαμαρτυρίας- σαν μια μορφή στάσης ή διαδήλωσης ή όπως αλλιώς μπορεί κανείς να αποκαλέσει κανείς μια απεγνωσμένη προσπάθεια διαμαρτυρίας χωρίς όμως να υποστεί νομοθετικές κυρώσεις-και όχι ως τρομοκρατικές ενέργειες.
 
   Ο Λευκός Οίκος στις ΗΠΑ, έχει εγκαινιάσει την ιστοσελίδα «We The People» μέσω της οποίας οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα  να προτείνουν και να προσυπογράψουν αιτήματα. Αν αυτά τα αιτήματα μαζέψουν πολλές ψήφους, ο Λευκός Οίκος υποχρεούται να τα υποβάλλει για συζήτηση στην Γερουσία.
 
   Οπαδοί της ιντερνετικής κολεκτίβας των Anonymous υπέβαλαν το αίτημα, οι επιθέσεις DDoS να αναγνωριστούν ως πράξεις διαμαρτυρίας και να θεωρηθούν ως άσκηση του δικαιώματος έκφρασης. Υποστηρίζουν ότι είναι κάτι αντίστοιχο με τους διαδηλωτές που συγκεντρώνονται έξω από τον Λευκό Οίκο και διαμαρτύρονται για κάποια κυβερνητική πολιτική.
 
   Είναι γνωστό εξάλλου ότι η ιντερνετική κολεκτίβα των Anonymous, όταν εξαπολύει επιθέσεις μέσω της μεθόδου Distributed Denial of Service, δεν το κάνει για πλάκα, αλλά για να στείλει κάποιο μήνυμα. Όπως ακριβώς γίνεται και στις διάφορες συγκεντρώσεις.
 
anonFos   «Οι επιθέσεις DDoS δεν είναι μορφή hacking και δεν είναι ιδιαίτερα διαφορετικό από το πάτημα του κουμπιού refresh στον browser, απλά σε μεγαλύτερη κλίμακα. Συνεπώς δεν είναι διαφορετικό από το κίνημα “occupy”. Αντί για μία ομάδα ανθρώπων που στέκονται έξω από ένα κτίριο, μία αντίστοιχη ομάδα ανθρώπων χρησιμοποιεί τους υπολογιστές του για να «καταλάβουν» μία ιστοσελίδα, κάνοντάς την αργή για λίγη ώρα», υποστηρίζουν οι Anonymous.
 
   Η επιχειρηματολογία στο αίτημα συνεχίζει, λέγοντας πως πρέπει να απελευθερωθούν όλοι εκείνοι που έχουν φυλακιστεί γιατί συμμετείχαν σε επίθεση DDoS. Φυσικά δεν γίνεται λόγος για το defacement ή την υποκλοπή βάσεων δεδομένων.
 
   Εσείς τι πιστεύετε; Οι επιθέσεις DDoS που κάνουν οι Anonymous, είναι μία μορφή διαμαρτυρίας, όπως η καθιστική διαμαρτυρία σε ένα πεζοδρόμιο και πρέπει να είναι ανεκτή και να αντιμετωπίζεται με σεβασμό από τις αρχές;

Noizy's Tech Corner