Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία και τέχνη τελευταία άρθρα

ACTA : H μεγαλύτερη απειλή στην ψηφιακή ελευθερία

 

acta2   Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που επιδιώκει να δημιουργήσει διεθνή πρότυπα στα ζητήματα που αφορούν τους τρόπους προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων. Ο τίτλος της συμφωνίας υποδεικνύει πως αφορά προϊόντα πολυτελείας που έχουν αντιγραφεί. Το εύρος της συμφωνίας όμως, είναι πολύ μεγαλύτερο καθώς αφορά και το internet και την αγορά της πληροφορικής και δυστυχώς από ότι φαίνετε είναι ένας τρόπος ακόμα να νομοθετούν οι ελίτ ερήμην των λαών αφού υποχρεώνει τον παρόχο internet και τα websites να κρατούν όλες τις δραστηριότητες των χρηστών τους και να τις δίνουν στις αρχές. Με λίγα λόγια το ACTA μετατρέπει τον ISP σας (Παροχος ιντερνέτ) σε μια ιδιωτική αστυνομία η οποία μας παρακολουθεί όλους και επεμβαίνει χωρίς τη συνδρομή της δικαστικής εξουσίας .

   Μέχρι στιγμής οι χώρες που έχουν υπογράψει υπέρ στο να υιοθετήσουν την ACTA είναι οι Ελλάδα, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, και Σουηδία.

   Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν ξεκινήσει πολλά κινήματα που είναι αντίθετα με το ACTA ανά τον κόσμο και προσπαθούν να ενημερώσουν αλλά και να δραστηριοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους για τις συνέπειες μιας τέτοιας συνθήκης.

   Το παρακάτω βίντεο θα σας δώσει μια καλύτερη ανάλυση στο τι ακριβώς είναι το ACTA και ποια είναι τα μικρά μυστικά αυτής της συνθήκης που έχουν θεσπίσει οι ιδρυτές του πίσω από το πέπλο της Πειρατείας και της προστασίας των ειδών πολυτελείας.

   To ACTA είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή στην ψηφιακή ελευθερία.

Φάνης Φασκιώτης

acta4

Noizy's Tech Corner