= Κοινωνία Χωρίς Χρήμα
Λογοτεχνία & Τέχνη

loogoo

Λογοτεχνία & Τέχνη τελευταία άρθρα

Κοινωνία Χωρίς Χρήμα


   Δεν θα πρέπει να προκαλεί σε κανέναν εντύπωση το γεγονός, πως μονάχα το 3% των χρηματικών συναλλαγών στη Σουηδία γίνεται με χαρτονομίσματα. Ήδη μέσα στο φθινόπωρο η Danske Bank έχει ανακοινώσει, πως σχεδιάζει να καταργήσει οριστικά τις συναλλαγές με μετρητά, κι αυτό διότι το επιζητούν οι ίδιοι οι καταναλωτές, βάζοντας με τον τρόπο αυτόν τέλος στα γνωστά ΑΤΜ, αλλά και στην ανάληψη χρημάτων από τα ταμεία της τράπεζας.

   Οι περισσότεροι άλλωστε, που έχουν βρεθεί και ζήσει στη Γερμανία, γνωρίζουν πως ο κάθε πολίτης εκεί μπορεί να πληρώσει οπουδήποτε με την EC κάρτα του (κάρτα ανάληψης μετρητών, κι όχι πιστωτική, που έχουμε όλοι και χρησιμοποιούμε στα ΑΤΜ) και ελάχιστοι επίσης συναλλάσονται καθημερινά με μετρητά.

   Σε μια χώρα τριτοκοσμική, όπως η Ελλάδα, στην οποία ο πολίτης ενώ έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει τους λογαριασμούς όλων των ΔΕΚΟ στο ΑΤΜ της πιο κοντινής του τράπεζας, κι επιλέγει αντί αυτού να πηγαίνει, να στήνεται στην ουρά και μετά να γκρινιάζει. Σε μια χώρα, που οι τράπεζες δεν δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη, με υπολογιστές στο χώρο υποδοχής, να κάνει τις συναλλαγές του ολομόναχος, δεν γνωρίζουμε πότε θα ξεφύγουμε από τις "προκαταλήψεις", τις φοβίες μας και θα εισέλθουμε στη νέα εποχή. Τα πάντα φαντάζουν αρκετά μακρινά.
EC-Karte gross1
Joomla Social by OrdaSoft!