Noizy's Chef

Χταπόδι από την Νάπολη

xtapodi
 
Ιταλική κουζίνα στο τραπέζι σας
 
   Ένα εύκολο πιάτο, καλοκαιρινό, που μπορεί να συνοδεύσει το μεσημεριανό σας τραπέζι, με συνοδεία του αγαπημένου σας αποστάγματος!
 
xtapodi2ΥΛΙΚΑ
 
1 χταπόδι περίπου ένα κιλό
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ ντομάτες
1-2 λεμόνια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
αλάτι
50 g ελαιόλαδο
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
   Καθαρίζετε το χταπόδι και για δέκα περίπου λεπτά, χτυπάτε το χταπόδι ελαφρά με σφυρί, για να μαλακώσει. Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε ένα μπολ, περιχύουμε με το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και βάζουμε το λεμόνι κομμένο σε φέτες, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη μαντζουράνα και τις αποφλοιωμένες ντομάτες κομμένες σε κύβους. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ώστε να ψηθεί στο ζουμί του και στον ατμό, για περίπου δύο με δυόμισι ώρες.

Καλή σας όρεξη!

Angelina Vojt

 

Joomla Social by OrdaSoft!