= Τριανταφυλλάκια Φουρνιστά
Noizy's Chef

loogoo

Τριανταφυλλάκια Φουρνιστά

RUZICE22
Σας δίνουμε μια σειρά τριών συνταγών με αρωματικά αλμυρά μπισκότα που θα λύσουν τα χέρια σας χωρίς να πολυξοδευτείτε. Κάτι που θα αποτελεί έκπληξη για τους καλεσμένους σας μια και γίνονται γρήγορα.
 
Υλικά
300 γρ σφολιάτα ή ένα φύλλο κρούστας
120 γρ μπέικον καπνιστό κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ. τριμμένο κασέρι της αρεσκείας σας
2 κ σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 αβγό
50 γρ σουσάμι
20 γρ ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
 
Παρασκευή
 
   Για τρία λεπτά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μαζί με το μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε το κασέρι και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε με προσοχή επειδή έχουμε το τυρί. Ανοίγουμε τη σφολιάτα με τον πλάστη να τετραγωνιστεί. Σκορπίζουμε τη γέμιση αφήνοντας κενό ένα δάκτυλο περιφερικά, όπου αλείφουμε με λίγο νερό. Ρολάρουμε το φύλλο σαν σαλάμι και κόβουμε δίσκους ανά δύο εκατοστά. Αλείφουμε με το βούτυρο, αφού το λιώσουμε, ένα ταψί . Απλώνουμε τα ρολλάκια, τα αλείφουμε, με λίγο λάδι. Τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 20 λεπτά, λίγο να φουσκώσουν. Κατόπιν, αλείφουμε τα μπισκότα με το αβγό, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 30 περίπου λεπτά.
 
 
Έτοιμα και λαχταριστά!!
 
Angelina Vojt
Joomla Social by OrdaSoft!