= Σοκολατένιο Μωσαϊκό
Noizy's Chef

loogoo

Σοκολατένιο Μωσαϊκό

 MOZAIK22
  
Στη στήλη μας Γλυκά Χωρίς Μυστικά στο πλαίσιο του Noizy Chef παρουσιάζουμε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο γλυκό από τα παιδικά μας χρονιά. Πρόκειται για ένα σοκολατένιο μωσαϊκό με μπισκότα, που θα το φτιάξουμε με σοκολάτα και όχι με βούτυρο και κακάο, όπως συνηθίζεται . Ο σκοπός μας είναι να αποφύγουμε τα βλαβερά λιπαρά του βουτύρου αλλάζοντας τα με το βούτυρο που ήδη περιέχει η φυσική σοκολάτα.
 
   Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια 300γρ κουβερτούρα και τη βάζουμε σ' ένα μπολ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά με 100γρ κρεμά γάλακτος 35% λιπαρά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει περιχύνουμε με αυτήν την σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε στη συνέχεια 80γρ άχνη ζάχαρη και 300γρ σπασμένα με το χέρι μπισκότα τύπου πτι μπερ. Αδειάζουμε το μίγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέϊκ αφού πρώτα την έχουμε ντύσει με μεμβράνη μαγειρικής, διάφανη. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει καλά. Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες.
 
   Πρόκειται για ένα γλυκό μωσαϊκό εύκολο και με μεγάλη διάρκεια ζωής μια και δεν χαλάει εύκολα. Διατηρείται εκτός ψυγείου. Η κρέμα σοκολάτας που παράγεται με τον τρόπο που περιγράψαμε ονομάζεται στην γλώσσα της ζαχαροπλαστικής «Γκανάς».
 
Angelina Vojt
 
Joomla Social by OrdaSoft!