= Σοκολατένια Βραχάκια
Noizy's Chef

loogoo

Σοκολατένια Βραχάκια

 
anomala

   Με αφορμή και τις εορταστικές ημέρες που πλησιάζουν σας παρουσιάζω μια απλή και πανεύκολη συνταγή. Πρόκειται για τα γνωστά αλλά πάντα απολαυστικά σοκολατένια κεράσματα. Η παρασκευή τους είναι τόσο εύκολη που γίνεται με τρεις άπλες κινήσεις.

Υλικά που θα χρειαστούμε:
300 γρ. αμύγδαλα ωμά ή φουντούκια
100 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούρα

Διαδικασία παρασκευής

    Ψήνουμε τα ωμά αμύγδαλα(ή φουντούκια ή και ανάμεικτα) στους 180° για 12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Αυτό είναι το λεγόμενο καβούρντισμα.

    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις αρχίζει να βράζει περιχύνουμε μ’ αυτήν την κουβερτούρα, την οποία ήδη έχουμε σπάσει σε μικρότερα κομμάτια σε ένα μπολ. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ομογενοποιούμε το μείγμα, ώστε να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα σοκολάτας. 

    Μέσα σ’ αυτή τη κρέμα ρίχνουμε τους καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς
άσπαστους και ανακατεύουμε καλά. 

    Απλώνουμε στο τραπέζι μια λαδόκολλα και με ένα μικρό κουταλάκι, όσο είναι ακόμη ζεστό το μείγμα, παίρνουμε από τέσσερις καρπούς μαζί με την κρέμα τους και δημιουργούμε τα λεγόμενα «βραχάκια», με μικρή απόσταση μεταξύ τους. 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τυλίγουμε σε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου. 

Είναι έτοιμα για κέρασμα… ή για κατανάλωση!


Angelina Vojt

 

 
Joomla Social by OrdaSoft!