= Muffins με προσούτο, τυρί και ελιές
Noizy's Chef

loogoo

Muffins με προσούτο, τυρί και ελιές

muff12
Πρωινό με τη μυρωδιά της θάλασσας
 

Υλικά

400 γραμμάρια αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
90 γρ βούτυρο
1 αυγό
400 ml γιαούρτι
150 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
ελιές 5-6
100 γρ τυρί
προσούτο 70 γρ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Παρασκευή

   Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε το αλάτι, το βούτυρο, τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το βασιλικό, το σκόρδο λιωμένο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στο τέλος , προσθέτουμε το τυρί και τις ψιλοκομμένες ελιές. Με ένα κουτάλι βάζουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψί για muffin. Από πάνω στρώνουμε το προσούτο κομμένο σε λωρίδες και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Μετά, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.

Angelina Vojt
Joomla Social by OrdaSoft!