= Μελόπιτα
Noizy's Chef

loogoo

Μελόπιτα

 
Όλοι έχετε δοκιμάσει ρακόμελο… Αν όχι… ντροπή σας...
 
Ένα από τα καλυτέρα συνοδευτικά για ρακόμελο, εκτός από τα ξερά σύκα, είναι και η παρακάτω πολύ απλή αλλά τρελά γευστική μελόπιτα.
 
melopita
 
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό Ανθότυρο (μυζήθρα)
6 Αυγά
1 κούπα Μέλι
1 κούπα Ζάχαρη
Κανέλα
 
Εκτέλεση
Περνάμε τη μυζήθρα από το μύλο ή την τρίβουμε με το πιρούνι.
 
Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με τη σειρά που είναι γραμμένα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
 
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Από πάνω ρίχνουμε το μείγμα.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
 
Λίγο πριν βγάλουμε τη μελόπιτα από τον φούρνο, την πασπαλίζουμε με κανέλα. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά ακόμη και την βγάζουμε.
 
Θα εντυπωσιάσετε τους πάντες…
 
Μαίρη Ζαρακοβίτη
Joomla Social by OrdaSoft!