- Λεπτομέρειες
-
Κατηγορία: Noizy's Chef
-
Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 01 Απριλίου 2014 11:27
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει κεφτεδάκια, σουτζουκάκια, μπιφτέκια κορμούς γεμιστούς με αυγά και διάφορα άλλα καλούδια. Σίγουρα μάλιστα έχετε ακούσει για την πολίτικη εκδοχή των κιμαδοπαρασκευών, αλλά σπάνια έχετε επιχειρήσει μια δοκιμή. Εμείς πάντως, έχουμε σκοπό να σας λύσουμε τα χέρια, διότι είναι κρίμα να τα βλέπετε, να τα ακούτε, αλλά να μην τολμάτε να τα μαγειρεύετε. Ιδού λοιπόν, μια θαυμάσια συνταγή που συνδυάζει όλα τα καλά του κιμά, με την πολίτικη εκδοχή του, αλλά με εύκολη παρασκευή. Μια συνταγή που θα σας συναρπάσει.

Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
2 μέτρια κρεμμύδια
1 φλιτζανάκι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 φέτες ψίχα ψωμιού
10 φέτες κασέρι
4 αυγά
Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Μουλιάζετε και στύβετε το ψωμί. Το ζυμώνετε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά, το κρεμμύδι, λίγο ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Λαδώνετε ένα μικρό ταψί και στρώνετε μέσα το μίγμα του κιμά. Στρώνετε από πάνω τις φέτες τυριού, πάνω σ αυτές τις λεπτοκομμένες ροδέλες ντομάτας και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, ρίγανη και ραντίζετε όλα τα υλικά. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα. Σερβίρεται ζεστό.
Καλή σας όρεξη
Angelina Vojt