= Κέικ Με Φακές
Noizy's Chef

loogoo

Κέικ Με Φακές

SOCIVO22
 
Φανταστήκατε ποτέ ότι μπορεί να γίνει ένα κέικ με τις ταπεινές φακές, ένα κέικ αλμυρό, μια διαφορετική προσέγγιση στο καθημερινό αυτό γλυκό. Ναι λοιπόν γίνεται! Δοκιμάστε την πρόταση μας και θα εκπλαγείτε. Εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο τρόπο τις φακές που περισσεύουν μετά από το κλασικό φακομαγείρεμα της «Πεμπτης».
  

Υλικά 

100 γρ φακές

100 γρ ελαιόλαδο
100 γρ γάλα
3 αυγά
3 σκελίδες σκόρδου
2 φύλλα δάφνης
200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 κουτ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας δυόσμος ξερός
πιπέρι
180 - 200 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
 
Παρασκευή
 
  Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζουμε σε μέτρια φωτιά τις φακές με τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και το αλάτι. Μόλις γίνουν οι φακές (θέλουν περίπου 20 - 25 λεπτά) αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο και τις σουρώνουμε καλά. 
  Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το σησαμέλαιο και το γάλα και τα χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά τις σουρωμένες φακές (όσο πιο στεγνές γίνεται), τα τυριά, τον άνηθο, τον δυόσμο και το πιπέρι ανακατεύοντας συνεχώς. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Πρέπει να γίνει ένα πολύ μαλακό ζυμάρι. Λαδώνουμε φόρμα του κέικ, και την γεμίζουμε με το μείγμα. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 - 45 λεπτά.Το σερβίρουμε χλιαρό.
 
Καλή σας όρεξη!

Angelina Vojt
FAKES223
Joomla Social by OrdaSoft!