= Κεφτεδάκια με λάχανο
Noizy's Chef

loogoo

Κεφτεδάκια με λάχανο

001a
 
Αυτό το φαγητό είναι το τέλειο πάντρεμα του λάχανου στη κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια. Είναι ιδανικό για τις κρύες μέρες μετά από τα βαριά χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα γεύματα. Εύκολο, γρήγορο και με υλικά της εποχής.
 
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ 

ΥΛΙΚΑ
* ένα ψιλοκομμένο μέτριο λάχανο
* δύο ποτήρια νερό
* 1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
* ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 4 κουταλιές της σούπας ρύζι
* 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
* αλάτι, μαύρο πιπέρι
* βούτυρο αγελαδινό
* 200 γρ κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
* κόκκινο πιπέρι γλυκό ή σουμάκ (αποξηραμένη φλούδα αγριοκέρασου σε σκόνη)

Βάζουμε στη κατσαρόλα ένα ψιλοκομμένο μέτριο λάχανο με ένα ποτήρι νερό και λίγο αλάτι. Το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει, περίπου 25 λεπτά. Πρέπει η κατσαρόλα να είναι συνέχεια καπακωμένη !

Στο μεταξύ, ζυμώνουμε τον κιμά, με το κρεμμύδι, το ρύζι, τον μαϊντανό, 1 κγ. αλάτι και 1κγ. μαύρο πιπέρι. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μικρό μέγεθος όσο περίπου ένα μεγάλο καρύδι.

Τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με το λάχανο αφού μαλακώσει. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και 2 κ. της σούπας βούτυρο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει, περίπου 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά ,περιχύνουμε προαιρετικά με την κρέμα γάλακτος και σερβίρουμε. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι γλυκό ή σουμάκ.

Καλή σας όρεξη!

Angelina Vojt
 
Joomla Social by OrdaSoft!