- Λεπτομέρειες
-
Κατηγορία: Noizy's Chef
-
Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013 10:48
Πρόκειται για μια μικρασιατική εκδοχή μαγειρέματος με προέλευση το Λιθρί της Ερυθραίας. Μια εκπληκτική και απρόσμενη γεύση που θα ενταχθεί σίγουρα στο διατροφολόγιό σας.
Υλικά
1κιλό καλαμάρια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες πολτοποιημένες
½ ποτήρι άσπρο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες
1 ματσάκι μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ροδίζουμε κρεμμύδι με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα καλαμάρια και τα σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, δάφνη και μαϊντανό. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα καλαμάρια να βράσουν 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Τότε ρίχνουμε τις ελιές και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά το φαγητό να μαγειρευτεί.
Σερβίρεται χλιαρό.
Καλή σας όρεξη!
Angelina Vojt