= Ισπανική Ομελέτα
Noizy's Chef

loogoo

Ισπανική Ομελέτα

 
 
Υλικά
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
6 Αβγά
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 ντομάτα
Μαιντανός
1 φέτα ψωμί
1 ψημμένη πιπεριά φλωρίνης
 
Προετοιμασία
   omeletadjdud24Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε μέσα σε νερό για να μη μαυρίσουν. Ψιλοκοβούμε το κρεμμύδι. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτουμε λάδι και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τα κρεμμύδια. Σωτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Το σημαντικό είναι να τα παρατηρούμε συνέχεια για να μην καούν. Μόλις ροδίσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
 
   Σπάμε τα αβγά σ’ένα μπωλ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε λάδι το οποίο αφήνουμε να κάψει καλά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το μίγμα μας, και όταν πάρει χρώμα το γυρίζουμε. Μόλις γίνει και από τη δεύτερη πλευρά, το βάζουμε σ’ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.
 
Σερβίρισμα
   Ψιλοκόβουμε τη ντομάτα και βάζουμε μία μικρή ποσότητα στο κέντρο του πιάτου. Φρυγανίζουμε μία φέτα ψωμί και τη βάζουμε πάνω από τη ντομάτα. Κόβουμε ένα κομμάτι από την ομελέτα (ίδιο μέγεθος με τη φέτα του ψωμιού) και το τοποθετούμε πάνω από το ψωμί. Στην κορυφή τοποθετούμε την πιπεριά φλωρίνης. Τελειώνουμε το πιάτο με λίγο ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο μαιντανό.
 
   Καλή σας Όρεξη!!!
 
Μαρία Λώλου
omeleta22326
Joomla Social by OrdaSoft!