= Γεμιστή Focaccia
Noizy's Chef

loogoo

Γεμιστή Focaccia

focaccia1
 
   Mια συνταγή με ιταλική προέλευση. Focaccia είναι ένας τύπος ψωμιού ιδιαίτερα αγαπητός και διαδεδομένος στην Ιταλία. Οι γείτονες μας το συνδυάζουν με κάθε είδος αλλαντικού και τυριού. Δοκιμάστε την συνταγή μας που είναι μια παραλλαγή πίτσας με focaccia και θα καταλάβετε την διαφορά. Καλή επιτυχία!
 
ΓΕΜΙΣΤΗ FOCACCIA
 
Υλικά για τη ζύμη
300γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300γρ πουρέ πατάτας (από περίπου δυο μεσαίες πατάτες)
130γρ χλιαρό νερό
1κγ ζάχαρη
1κγ αλάτι
1 φακελάκι ξέρη μάγια
2κσ. Ελαιόλαδο
 
Υλικά για την γέμιση
100γρ τυρί φέτα
1κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο κομμένη σε λωρίδες και καλά στεγνωμένη
1 κ.γ. βασιλικό ξερό
1κγ θυμάρι
100γρ φέτες κασέρι
Για την focaccia
2κ.σ. ελαιόλαδο
2κ.σ. νερό
Αλάτι, ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό.
200γρ ντοματάκια τσέρι
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
 
Ζύμη
   Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε την μαγιά την ζάχαρη με το χλιαρό νερό και αφήστε το για 15 λεπτά να φουσκώσει. Αναμίξτε τον πουρέ με το αλεύρι το αλάτι και το λάδι . Προσθέστε στο μίγμα αυτό το περιεχόμενο από το μπολάκι με την μαγιά. Ζυμώστε καλά να γίνει μια λεία ζύμη που να ξεκολάει από τα χέρια εν’ ανάγκη προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι. Αφήστε σε ζεστό μέρος την ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να διπλασιαστεί για δυο ώρες.
 
Γέμιση
   Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά της γέμισης εκτός της πιπεριάς και του κασεριού.
 
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
 
   Σε καλά λαδωμένο και αλευρωμένο 24αρι ταψί απλώνουμε τη μισή ζύμη. Αλείφουμε την γέμιση πάνω στην ζύμη σε απόσταση από τα τοιχώματα του ταψιού δυο εκατοστά(φώτο). Πάνω στη απλωμένη γέμιση στρώνουμε πρώτα τις λωρίδες από τις πιπεριές και κατόπιν το κασέρι. Με προσοχή κολλάμε από επάνω την υπόλοιπη ζύμη που είδη με τα δάχτυλα έχουμε ανοίξει. Την εφαρμόζουμε γύρω-γύρω στο διάζωμα δυο εκατοστών που αφήσαμε ανάλειφτο όταν απλώσαμε την γέμιση, έτσι ώστε να κολλήσει ερμητικά. Αλείψτε την επιφάνεια με το λάδι το νερό και πασπαλίστε με τα μυρωδικά. Αφήστε τη focaccia να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος και σκεπασμένη για μια ακόμα ώρα, βυθίστε ελαφρά επάνω της τα τσέρι (φώτο) και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά κατεβαστέ στους 180 βαθμούς για ακόμα 30 λεπτά.

   Έτοιμη και λαχταριστή ! Τρεις φορές νοστιμότερη από οποιαδήποτε πίτσα!
 
Καλή σας όρεξη!
 
Angelina Vojt
 
*H συνταγή είναι ευγενική χορηγία της φίλης Jelena την οποία ευχαριστούμε πολύ.
(foodforthought-jelena.blogspot.gr/)
fokaccia
Joomla Social by OrdaSoft!