= Cheesecake Με Μαρμελάδα Πορτοκάλι Και Ανθότυρο
Noizy's Chef

loogoo

Cheesecake Με Μαρμελάδα Πορτοκάλι Και Ανθότυρο

 
   Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά είναι το cheesecake. Ψάχνοντας να βρω κάποια συνταγή ανάλογη, έπεσα πάνω σε αυτήν σε ένα προωθητικό γνωστής ελληνικής βιομηχανίας γαλακτοκομικών προϊόντων.
 
Για 8 άτομα χρειάζονται:
500 γρ. ανθότυρο
200 ml κρέμα γάλακτος 35%
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
200 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη
130 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
λίγη κανέλα σκόνη
8 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ή ζελέ πορτοκάλι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουταλιές σούπας λικέρ πορτοκαλιού
 
   Κάνουμε τα μπισκότα σκόνη στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με την καρυδόψιχα, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Δημιουργούμε μια βάση με αυτό (ένα τσέρκι βοηθάει πολύ σε αυτή τη περίπτωση) και το αφήνουμε στο ψυγείο για 45’.
 
   Όσο έχουμε τη βάση στο ψυγείο, κάνουμε την κρέμα γάλακτος σαντιγί χτυπώντας την στο μίξερ και σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε το ανθότυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
 
   Προσθέτουμε το ξύσμα, τη σαντιγί και το λικερ, τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμη και η βάση. Αν δεν έχετε λικέρ πορτοκάλι βέβαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σπιτικό λικέρ μανταρίνι, για παράδειγμα, που έχετε ήδη.
 
   Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση, δημιουργούμε μία τρίτη στρώση με την μαρμελάδα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο λίγες ώρες να παγώσει.

   Η αλήθεια είναι πως είχα φτιάξει το καλοκαίρι μαρμελάδα πορτοκάλι-ροδάκινο και χρησιμοποίησα αυτήν για την δική μου εκδοχή, κάτι που έδωσε ακόμη μια διαφορετική πινελιά στο γλυκό.
 
   Τέλος, απολαύστε χωρίς τύψεις...
 
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Βαθμός αποτελέσματος: 5/5
 
Tip: Σαντιγύ δεν μπορεί να φτιαχτεί με κρέμα γάλακτος με χαμηλότερα λιπαρά
 
Χριστίνα Κεχαγιά
cheeseor
Joomla Social by OrdaSoft!