= Cevapcici
Noizy's Chef

loogoo

Cevapcici

 
CEVAPCICI22
 
Σε 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο μια φορά από μηχανή του κρέατος, βάζουμε 2κουτ. του γλυκού αλάτι και 2 κουτ.γλ. μαύρο πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά τον κιμά.
Σε 200 γρ. νερό με ανθρακικό βάζουμε 2 κουτ.γλ. μαγειρική σόδα και περιμένουμε να ηρεμήσει το νερό.
Ψιλοκόβουμε 3 μέτρια κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδο και μαζί με το νερό τα προσθέτουμε στον κιμά.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε μια νύχτα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε τα σουτζουκάκια στο σχήμα δακτύλου.
Ψήνουμε στη σχάρα ή τηγάνι με λίγο βούτυρο από όλες της πλευρές.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μπούκοβο και γιαούρτι σε πίττα.
Καλή όρεξη

Προσοχή
1. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια με λίγο λαδωμένα χέρια.
2. Τα τελευταία δύο λεπτά ψησίματος βάζουμε τη πίττα πάνω από τα
σουτζουκάκια στο τηγάνι.
3. Το γιαούρτι μπορούμε να το ανακατέψουμε μαζί με λευκό τυρί τριμμένο
και λίγο λαδάκι.
 
Angelina Vojt
 
Joomla Social by OrdaSoft!