= Bolognaise al ragu
Noizy's Chef

loogoo

Bolognaise al ragu

ragubol
Ώρα για μακαρονάδα!
 
Σας δίνουμε τη γνήσια συνταγή της Bolognaise σε απλά βήματα. Ότι άλλο
ξέρατε δεν ισχύει. Όταν την δοκιμάσετε θα καταλάβετε το γιατί!
 
Υλικά

250 γρ. κιμά χοιρινό
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 μεσαίο κρεμμύδι
1 καρότο μεσαίο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 γρ. σάλτσα ντομάτας
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ ουόστερ σος
100 ml. κόκκινο κρασί
10 ml γάλα
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο
500 γρ. ταλιατέλες βρασμένες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
 
Παρασκευή

   Εμπρός λοιπόν στη δουλειά...
 
   Περνάμε στο ρεντέ το κρεμμύδι και το καρότο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. λάδι, αλάτι κατά βούληση, πιπέρι, ρίγανη, το σκόρδο λιωμένο και τα σοτάρουμε με τα λαχανικά. Προσθέτουμε τους δυο κιμάδες και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν με τα λαχανικά.
 
raguboll   Όταν ο κιμάς πάρει καφετί χρώμα (τσιγαριστεί) , σπρώχνουμε το περιεχόμενο προς τα τοιχώματα και στη μέση ρίχνουμε τον πελτέ που με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε και σιγά- σιγά αναμιγνύουμε με τον κιμά.
 
   Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε δυο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τη ντομάτα μαζί με την ουόστερ σος. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά κει προσθέτουμε το γάλα.
 
   Έτοιμη! Την σερβίρουμε πάνω από τις ταλιατέλλες μας
 
Καλή σας όρεξη.

Angelina Vojt
Joomla Social by OrdaSoft!