= Black Forest Με Φράουλες
Noizy's Chef

loogoo

Black Forest Με Φράουλες

BF
 
Μια εύκολη και γευστική τούρτα! Μπορεί να γίνει γρήγορα και οικονομικά αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Ενδείκνυται για τούρτα γενεθλίων, ειδικά αυτή την εποχή που κυκλοφορούν στην αγορά οι ανοιξιάτικες φράουλες.
 
Υλικά
 
BF2Για παντεσπάνι
5 αυγά
125 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο σε σκόνη
 
Για το σιρόπι
150 ml νερό
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φράουλες πολτοποιημένες
30 ml λικέρ
 
Για τη γέμιση
800 ml κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά, παγωμένη από το ψυγείο
80 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. φράουλες κομμένες κάθετα στη μέση
100 γρ. μαρμελάδα φράουλα
125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για την επικάλυψη)
 
Παρασκευή
 
BF3   Για το παντεσπάνι: Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα, έως ότου αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά στα χτυπημένα αυγά, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική κουτάλα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. και το βάζουμε στο φούρνο για 20 - 30 λεπτά. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά, όσο ετοιμάζουμε το σιρόπι. Στη συνέχεια, το ξεφορμάρουμε πάνω στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε οριζόντια σε 3 ίσα μέρη, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο και αιχμηρό μαχαίρι.
 
   Για το σιρόπι: Βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά. Όταν το μείγμα κρυώσει, ρίχνουμε την πολτοποιημένη φράουλα και το λικέρ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη, όσο ετοιμάζουμε τη σαντιγί για τη γέμιση.
 
BF4   Για τη γέμιση: Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη, έως ότου σχηματιστεί αρκετά σφιχτή σαντιγί.
 
   Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με λίγο σιρόπι και το αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Στρώνουμε προσεκτικά περίπου 300 γρ. από τη σαντιγί που φτιάξαμε και τοποθετούμε τις μισές από τις φράουλες. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι -και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το σιρόπι-, άλλα 300 γρ. από τη σαντιγί και τις υπόλοιπες φράουλες. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με την υπόλοιπη σαντιγί. Ξύνουμε την κουβερτούρα με το ειδικό εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και γαρνίρουμε με το ξύσμα όλη την επιφάνεια της Black Forest!
 
Καλή επιτυχία!
 
Angelina Vojt

 

Joomla Social by OrdaSoft!