= Μπιφτέκια Από Κοτόπουλο Με Μήλο Και Δενδρολίβανο
Noizy's Chef

loogoo

Μπιφτέκια Από Κοτόπουλο Με Μήλο Και Δενδρολίβανο

 
   Ξέρω – ξέρω, άρχισα πάλι τις μυστήριες συνταγές... Τι να κάνω που έχω κουραστεί με τα ίδια και τα ίδια και μ’αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα και προπαντώς καινούριες γεύσεις! Επίσης να τονίσω -για όσους νομίζουν οτι αν βγουν από τα καθιερωμένα, θα ταλαιπωριθούν περισσότερο- οτι η συγκεκριμένη συνταγή είναι απίστευτα εύκολη, γρήγορη και οικονομική.
 
Για 4-6 άτομα χρειάζονται:
500 γρ. κιμάς από στήθος κοτόπουλου
1 μικρό ξινόμηλο (Golden Smith) καθαρισμένο και τριμμένο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δενδρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)
¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού αλάτι
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
 
   Προθερμαίνουμε τη ψησταριά, το γκριλ ή τέλος πάντων την επιφάνεια που σκοπεύουμε να ψήσουμε τα μπιφτεκάκια μας.

   Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε τα μπιφτεκάκια, τα οποία ψήνουμε και από τις δύο πλευρές σε λαδωμένη σχάρα.
 
   Τόσο εύκολο!
 
   Κάτι που δεν αναφέρει το Μπάρμπεκιου Gourmet στην εκτλέση της συνταγής και το πρόσεξα όταν την δοκίμαζα εγώ, είναι οτι θέλει λίγο προσοχή με το μήλο, να μην γίνουν πολύ υγρά και μετά δεν μπορούν να σχηματιστούν.
 
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 30’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Βαθμός αποτελέσματος: 5/5
 
Χριστίνα Κεχαγιά
mpiftkot3
Joomla Social by OrdaSoft!