= Ανοιχτή πίτα με λαχανικά
Noizy's Chef

loogoo

Ανοιχτή πίτα με λαχανικά

anpita

   Ανοιχτή πίτα με λαχανικά! Μια συνταγή ονειρεμένη από αυτές που ξέρεις πως θα φας, θα φας, θα φας και δεν θα βαρυστομαχιάσεις. Ενδείκνυται για αρχάριες νοικοκυρές και για κυρίους που έχουν περάσει τα σαράντα και τα τριγλυκερίδια και η χοληστερίνη κάνουν ξέφρενο πάρτι. Επίσης είναι ιδανική λύση για μάζωξη φίλων, αφήστε που εσείς κορίτσια θα κάνετε και εντύπωση στην πεθερά! Ανοιχτή πίτα με λαχανικά λοιπόν!
 
Υλικά :

anpita3   750 γρ. αλεύρι σκληρό κατά προτίμηση

   1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
   5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
   1 φακελάκι ξηρή μαγιά
   1 ½ κουτ.γλυκού ζάχαρη
   1 κουτ.γλυκού αλάτι  
   1 ½ ποτήρι περίπου χλιαρό νερό ,όσο σηκώσει θα πάρει, ενδεχομένως να μη χρησιμοποιηθεί όλο
   2 ώριμες ντομάτες ξεσποριασμένες
   2 κολοκυθάκια
   7-8 ασπρομανίταρα
   2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
   1 πιπεριά κόκκινη
   1 πιπεριά πράσινη
   8-10 ελιές  
   ¼ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
   λίγο χοντρό αλάτι ( προαιρετικά )
   φρεσκοτριμμένο πιπέρι
   2 κουτ. Γλυκού ρίγανη
 
Εκτέλεση :
   Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη μαζί με το μπέικιν, ρίχνουμε το αλάτι, την ζάχαρη, την μαγιά και τις πέντε κουταλιές ελαιόλαδο και ψιχουλιάζουμε το μείγμα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μπάλα που δεν αφήνει υπολείμματα ζύμης στα χέρια μας, ζυμώνουμε για λίγο μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης. Την βάζουμε σε ένα μπολ για περίπου 50 με 60 λεπτά να ξεκουραστεί. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρεδάκια. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί 36 εκ. και απλώνουμε την ζύμη ανοίγοντάς τη με τα δάχτυλα (γίνεται πολύ εύκολα) τοποθετούμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά πάνω στην ζύμη, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χοντρό αλάτι και ρίγανη και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας το ελαιόλαδο. Ψήνουμε πάνω κάτω στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά. Θα φανεί ότι έχει γίνει όταν ροδίσουν οι άκρες.
 
Γιούλη Μπάρη
Joomla Social by OrdaSoft!