= Κεμπάπ Από Σπίτι
Noizy's Chef

loogoo

Κεμπάπ Από Σπίτι

kempap
   Γιατί να τρέχεις στη ψησταριά, γιατί να παραγγέλλνεις από τους ντιλιβεράδες; Απλά και γρήγορα κάντο μόνη/μόνος. Πρώτα απ’ όλα ξέρεις τι τρως, δεύτερον, έχεις τη χαρά της δημιουργίας, τρίτον, τα έχεις όποτε εσύ θελήσεις και το κυριότερο: τέτοια κεμπάπ δεν τα βρίσκεις πουθενά. Ιδού λοιπόν η γνήσια πολίτικη συνταγή!
 
ΥΛΙΚΑ
 
kempap3500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
500γρ κιμάς αρνίσιος αν δεν βρείτε αντικαταστήσετε με χοιρινό
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
1 κουτ. γλυκού Σουμάκι ( ανατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα το βρίσκουμε εύκολα στα μπαχαράδικα)
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
 
Παρασκευή
 
   Σε ένα βαθύ μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και με βρεγμένα χέρια ( για να μην κολλάνε ) ζυμώνουμε καλά για 6-8 λεπτά. Μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να σφίξει ώστε να πλάθεται. Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ ή αν έχουμε γκριλ ηλεκτρικό, ακόμα καλύτερα. Λαδώνουμε ελαφρά τις παλάμες και πλάθουμε τα κεμπάπ σε στενόμακρα κομμάτια, αν θέλουμε τα περνάμε σε ξύλο από σουβλάκι, με μήκος περίπου 12 εκατοστά. Σε λαδωμένη σχάρα τα τοποθετούμε στο φούρνο κοντά στο γκριλ. Από κάτω βάζουμε ταψί με λίγο νερό ώστε να μη πέσουν τα λίπη από το ψήσιμο, στο φούρνο. Ψήνουμε 13-15 λεπτά γυρίζοντας τα ανα 3 λεπτά μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
 
   Το καλύτερο συνοδευτικό για τα κεμπάπ είναι το γιαούρτι, αλατοπιπερωμένο και αρωματισμένο με Σουμάκι. Αν τα θέλετε καυτερά προσθέστε στη συνταγή λίγο μπούκοβο. Σερβίρονται σε πίττες γύρου με ψιλοκομμένο κρεμμύδι!
 
Καλή σας όρεξη!!!
 
Angelina Vojt
kempap2
Joomla Social by OrdaSoft!