= Κανταΐφι Σουφλέ Με Τυριά
Noizy's Chef

loogoo

Κανταΐφι Σουφλέ Με Τυριά

   
   Υπάρχουν άνθρωποι που δεν λένε να δεχτούν οτι το κανταΐφι μπορεί να είναι και αλμυρό. Τολμώ να παραδεχτώ οτι ξέρω ένα τέτοιο άτομο. Εξαιτίας του λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτή τη συνταγή που βρήκα σε ένα περιοδικό, το οποίο είχε εκδόσει γνωστό brand name τυροκομικών προϊόντων πριν κάποια χρόνια. Σκέφτηκα οτι έτσι ίσως τον πείσω οτι το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό και να σταματήσει να βλέπει το συγκεκριμένο θέμα μονόπλευρα.
 
Για 8-10 άτομα χρειάζονται:
1 κιλό κανταΐφι
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
300 γρ. τυρί φέτα
300 γρ. τυρί τσένταρ
400 γρ. ρεγκάτο
200 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
5 αυγά
700 ml γάλα
αλάτι/πιπέρι
 
   Ανακατεύουμε τα τυριά τριμμένα (τα κίτρινα ζήτησα να μου τα τρίψουν όταν τα αγόρασα για να εξοικονομήσω χρόνο) σε ένα μπολ μαζί με το μπέικον, λίγο αλάτι και πιπέρι.
 
   Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και πιπέρι.
 
   Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα βουτυρωμένο ταψί, πασπαλίζουμε με τα τυριά, τα σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι και περιχύνουμε με το βούτυρο και μετά με το μείγμα του γάλακτος με τα αυγά.
 
   Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30’-35’, μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Τόσο εύκολα και γρήγορα, το αλμυρό κανταΐφι είναι έτοιμο για φάγωμα!
 
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 45’
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Βαθμός αποτελέσματος: 5/5
 
Tip: Προσοχή με το αλάτι! Τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά, ας μην το ξεχνάμε.

Χριστίνα Κεχαγιά
souflekataifi
Joomla Social by OrdaSoft!