= Κρέμα Λεμονιού
Noizy's Chef

loogoo

Κρέμα Λεμονιού

 lemoni223
 
Η νέα μας πρόταση για πρωτότυπη παρουσίαση παρασκευής γλυκισμάτων είναι μία γευστικότατη
Κρέμα Λεμονιού με Κράμπλ (Συνοδευτικό Μπισκότο). 
  
Γρήγορη και εγγυημένα νόστιμη κρέμα. Βάζουμε 200γρ ζάχαρη και 300γρ κρέμα γάλακτος (35%λιπαρά) σε κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει αφήνουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε 80γρ χυμό λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι. Γεμίζουμε χαμηλά ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να πήξει η κρέμα. Σερβίρουμε με τριμμένο κράμπλ.

   Κράμπλ: Ανακατεύουμε με το χέρι σε ένα μπολ 100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 75γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο, 50γρ ζάχαρη και ξύσμα από ένα λεμόνι. Όταν γίνει μια μαλακή ομοιογενής ζύμη την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε  στην κατάψυξη ώστε να παγώσει και να τρίβεται.  Σε προθερμασμένο φούρνο 170 βαθμούς επάνω σε λαδόκολλα απλωμένη σε ταψί, τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη τη παγωμένη ζύμη απλωτά και ψήνουμε για 15λεπτα στις αντιστάσεις πάνω κάτω να ροδίσει. Αφήνουμε το κράμπλ να κρυώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ
1. Η κρέμα γάλακτος να είναι 35% λιπαρά.
2. Ο χυμός λεμονιού να είναι από λεμόνι που θα το στύψουμε εκείνη την ώρα.
3. Τα χαμηλά ποτήρια τα γεμίζουμε μέχρι τη μέση για να μπει το κράμπλ.
4. Χρησιποποιουμε βούτυρο αγελαδινό. ΟΧΙ ΜΑΡΓΑΡΙΝΕΣ, ΟΧΙ ΛΑΔΙΑ.
5. Το λεμόνι που ξύνουμε να είναι ακέρωτο δηλ. χωρίς επικάλυψη κεριού.
6. Αν θέλετε κάνετε την κρέμα χωρίς κράμπλ στην περίπτωση αυτή μη παραγεμίζετε τα ποτήρια, γιατί έχει έντονη γεύση.
7. Οπωσδήποτε αποσύρουμε την κατσαρόλα πριν ρίξουμε το χυμό γιατί θα κόψει η κρέμα.
 
Angelina Vojt
krabl
Joomla Social by OrdaSoft!