= Σούπα Κολοκύθα
Noizy's Chef

loogoo

Σούπα Κολοκύθα


   pumpkin soupinsideΣήμερα θα μιλήσουμε για κολοκύθες, αλλά όχι για τους Γερμανούς Helloween, αφού εδώ δεν είναι η στήλη της μουσικής.

   Μόλις παρακολουθούσα τον Jamie Oliver στο κανάλι του ALPHA να κάνει μία σούπα κολοκύθα και θυμήθηκα ότι το διάστημα 2005-2007, όταν ζούσα στο Βερολίνο και εργαζόμουν σ’ ένα εστιατόριο εκεί, είχα προτείνει και είχαμε προσθέσει στο μενού μία πανεύκολη, γευστικότατη και ιδιαίτερα πετυχημένη κολοκυθόσουπα.

   Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι οι Έλληνες γενικά δεν έχουν σε εκτίμηση την κολοκύθα. Το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αφού για πρώτη φορά στη ζωή μου έφαγα κολοκύθα στα 25 μου – αν θυμάμαι καλά. Επίσης όταν επέστρεψα Ελλάδα και έλεγα στη μητέρα μου να αγοράσει φρέσκια κολοκύθα από τη λαϊκή προκειμένου να της μαγειρέψω τη σούπα, η παρουσίαση της οποίας θα ακολουθήσει, ουδέποτε με άκουσε ή με εμπιστεύτηκε. Περιττό να πω ότι όταν μπήκα ο ίδιος στον κόπο να αγοράσω μία και να κάνω τη συνταγή, τρελάθηκε και μου είπε ότι δεν είχε φάει πιο νόστιμη σούπα στη ζωή της.

   Η συνταγή είναι απλή – μάλλον όχι μόνο απλή, απλούστατη. Πιστεύω ότι κάτι πιο εύκολο ή γρήγορο δεν μπορεί να κάνει κάποιος. Ωστόσο μην κάνετε το μεγάλο λάθος και την υποτιμήσετε διαβάζοντάς την, επειδή είναι απλή. Η γεύση είναι αυτό που μετράει και πιστέψτε με, εφόσον ακολουθήσετε κατά γράμμα τις οδηγίες μου, η γεύση θα είναι θεϊκή.

Βήμα 1ο
   1 κόκκινο κρεμύδι το οποίο κόβουμε σε κύβους ή ψιλοκόβουμε. Δεν έχει σημασία και θα το καταλάβετε παρακάτω. Ρίχνουμε λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφριά το κρεμύδι.

Βήμα 2ο
   Έχουμε κόψει σε μεγάλους κύβους φρέσκια κολοκύθα (μπορείτε να κόψετε ολόκληρη την κολοκύθα σε κύβους, να χωρίσετε μερίδες σε σακουλάκια και να τα βάλετε στην κατάψυξη) και έχουμε καθαρίσει μία μεγάλη πατάτα, την οποία κόβουμε επίσης σε μεγάλα κομμάτια.

Βήμα 3ο
   Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια κολοκύθας και πατάτας, προσθέτουμε αλάτι φυσικά και νερό με ιδιαίτερη προσοχή ... το νερό πρέπει ίσα ίσα να καλύπτει την κολοκύθα και την πατάτα, που έχουμε στην κατσαρόλα. Η σούπα θέλουμε να γίνει βελουτέ, οπότε ξεχάστε τις ελληνικές μαγκιές ... ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ κατά τη διάρκεια του βρασμού νερό, δεν πειράζουμε τίποτα.

Βήμα 4ο
   Αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν και με το που είναι έτοιμα τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ κάνουμε τα πάντα πουρέ (εντός της κατσαρόλας). Η σούπα μας είναι βασικά έτοιμη. Πρέπει να είναι κρεμώδης (εξαιτίας της μίξης κολοκύθας-πατάτας) και πηχτή. Δεν τρώγεται καυτή! Προσωπικά τη μαγειρεύω το προηγούμενο βράδυ και την τρώω την επόμενη ημέρα, αφού χρειάζεται μερικές ώρες προκειμένου να χυλώσει. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι από επάνω και 1-2 γραμμές κρέμα γάλακτος (οι ερωτευμένοι μπορούν να ζωγραφίσουν και καρδιά)!

   Δοκιμάζετε και μοιράζεστε τις απόψεις σας μαζί μας!

Mίλτος Λυμπιτσούνης

20101026-curried-pumpkin-soup

Joomla Social by OrdaSoft!