= Μπακλαβάς
Noizy's Chef

loogoo

Μπακλαβάς

 baklava11
  
Σε κανονικού μεγέθους ταψί με ψηλά πλαϊνά στρώνουμε 20 λεπτά φύλλα κρούστας (όχι χωριάτικα) αλείφοντας τα σχολαστικά ένα-ένα με 500ml βούτυρο (50% πρόβειο - 50% αγελαδινό). Απλώνουμε τη γέμιση 200γρ καρύδια μισοσπασμένα με 1 κουτ του γλυκού κανέλλα και 100γρ τριμμένη φρυγανιά. Πάνω από την γέμιση απλώνουμε άλλα 20 λεπτά φύλλα κρούστας αλείφοντας τα σχολαστικά με το βούτυρο. Κόβουμε το μπακλαβά όπως επιθυμούμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και για 90 λεπτά. Σιροπιάζουμε τον ζεστό μπακλαβά με ζεστό σιρόπι (400γρ ζάχαρη, 400γρ νερό, φλοίδα από ένα λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι, αφού βράσει το σιρόπι 10 λεπτά).

ΠΡΟΣΟΧΗ
1. Γεύση παίρνει από το συνδυασμό βουτύρων, κάθε αλλαγή έχει διαφορετικό αποτέλεσμα.
2. Βάζουμε το ταψί με τον άκοπο μπακλαβά μια ώρα στο ψυγείο έτσι κόβεται πολύ εύκολα.        
3. Ψήνουμε οπωσδήποτε σε χαμηλή θερμοκρασία περισσότερο χρόνο όπως περιγράφουμε.
4. Σιροπιάζουμε όταν είναι ζεστά και τα δυο.
5. Πριν τον ψήσουμε ραντίζουμε ελαφρά με κρύο νερό, έτσι τα φύλλα γίνονται τραγανά και ξεχωρίζουν μεταξύ τους.
 
Angelina Vojt
 
Joomla Social by OrdaSoft!