= Πασχαλινά Τσουρέκια
Noizy's Chef

loogoo

Πασχαλινά Τσουρέκια

NOIZYCHEF

2 κιλά αλεύρι σκληρό
6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. βούτυρο λιωμένο
3 φακελάκια ξερή μαγιά
1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)
1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα
500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη
κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα
σουσάμι

Εκτέλεση
Χτυπήστε τα αυγά σε λεκάνη με την άχνη για 3 λεπτά. Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το μετά στη λεκάνη. Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο. Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα). Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο, "παιδεύοντας" τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι. Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα. Αφήστε τη μες στο φούρνο, που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς, για 2ώρες περίπου. Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κλπ ή πλεξίδες. Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε τα πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί) για 1 ώρα ακόμη. Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε. Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Chef's Tip
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αυγά.
Ιδανικό είναι το αλεύρι "Robin Hood", μπορείτε να το βρείτε στα super markets, όμως και το κλασσικό σκληρό αλεύρι αρκεί.
Το γάλα δεν πρέπει να κάψει.
Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα σκληρύνουν, απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω.
Διατηρούνται λίγες μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε σακούλα.
Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.
Καλή επιτυχία!

Αλέξανδρος Μούλης
* O Αλέξανδρος Μούλης είναι Chef de Partie στο Regency Casino Thessaloniki και απαντάει στις ερωτήσεις σας κατά αποκλειστικότητα στο site ή στο community του Noizy.
Joomla Social by OrdaSoft!