Mindfield

loogoo

When the strip show starts…

 
stripteas3   Όλοι στήνονται περιμετρικά της πίστας για να απολαύσουν τον αισθησιακό χορό της δίμετρης (με δεκάποντη γόβα) καλλονής. Στο φανατικό κοινό της δεν θα δεις αχόρταγους λεφτάδες με πούρα στο χέρι, αλλά νωχελικούς ‘πιτσιρικάδες’, μέχρι 40 ετών το πολύ, οι οποίοι επέλεξαν να πιούν την μπίρα τους ακούγοντας μεταλιές και κοιτώντας την ανατομία ενός γυναικείου κορμιού. Δεν είναι κάτι που δεν το έχουν ξαναδεί, αλλά η αίσθηση του να βλεφαριάζεις μαζί με άλλα 100 άτομα το φιδίσιο κορμί μιας όμορφης ξανθιάς, έχει άλλη αίσθηση. Είναι, ίσως, επειδή δε θα το κάνεις μόνος σου στο σπίτι με το χέρι μέσα από το παντελόνι, αλλά με το χέρι στην τσέπη, με άνεση ψευτόμαγκα.

   Αλλά και γυναίκες, μέσα σε αυτό το κοινό… σαν να κολακεύονται που θα εισέλθουν σε ένα χώρο που είναι παραδοσιακά ανδροκρατούμενο στέκι.  Κοιτάζουν με ζήλεια, με φθόνο το αψεγάδιαστο σώμα; Νιώθουν την ανάγκη να ανταποκριθούν με την ίδια χειραφέτηση για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους; Νιώθουν ασφάλεια επειδή είναι παρούσες και μπορούν να τραβήξουν τον ‘δικό’ τους από το χέρι όταν η ‘Σειρήνα’ θα προσπαθήσει να τους αποπλανήσει; Ή και ακόμη να υπάρξουν λίγες ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις βλέποντας τον αισθησιακό χορό από ένα ίδιο σώμα, με αυτό να αποτελεί το κατάλληλο αφροδισιακό για να ξυπνήσουν οι ερωτικές διαθέσεις τους; Οk, πολύ το φιλοσοφήσαμε το πράγμα… Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας, αλλά και του άνδρα η συμπεριφορά. Βλέπει, αλλά δεν κοιτάζει! Αγγίζει, αλλά δεν πιάνει! Νιώθει, αλλά δεν αισθάνεται! Σκέφτεται, αλλά δεν φαντασιώνεται! Κουνιέται, αλλά δεν χορεύει! Μειδιά, αλλά δεν γελάει! Γουστάρει, αλλά δεν ερεθίζεται!
 
stripteas   Μπορώ να βρω κι άλλα τόσα «αλλά» για να περιγράψω την εικόνα των ανδρών σε ένα strip show, εν έτη 2013. Όχι ότι παίζουν μεγάλο ρόλο οι χρονολογίες, αλλά έχω την αίσθηση ότι παλιότερα οι άνδρες είχαν ανάγκη περισσότερο να δουν- θαυμάσουν- απολαύσουν μια «προσομοίωση» της θηλυκότητας που είναι συνδεδεμένη με την υποτακτικότητα, κι όχι απλώς μια body politics που προβάλει το αψεγάδιαστο σώμα ως ένα απομονωμένο κομμάτι κρέας με σκοπό την σεξουαλική ικανοποίηση του κοινού.... ή έστω του μυαλού. Όλοι οι sex workers εκθέτουν τα σώματά τους και παρουσιάζονται ως εμπορεύσιμα, αλλά κατά πόσο το κοινό που απευθύνονται δεν έχει κορεστεί από αυτή την εικόνα και έχει ακόμη την επιθυμία να «καταναλώσει» έρωτα; Μήπως τελειώσαμε με το έξω-σωματικό και ήρθε ο καιρός να περάσουμε στο εγκεφαλικό «θέαμα» (με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει) για να αρχίσουμε και πάλι να ξυπνήσουνε όλες αυτές τις ενδορφίνες που θα κάνουν τη ζωή μας πιο ενδιαφέρουσα;
 
   Εκείνο το βράδυ, μέσα σε λίγο περισσότερα από 15 λεπτά, η αισθησιακή stripper, κατάφερε: να βγάλει τρία ρούχα, δικά της και του –καθηλωμένου σε καρέκλα- παρτενέρ, μία ζώνη παντελονιού, να εφαρμόσει δύο ερωτικές στάσεις, σε καρέκλα και ξαπλωμένη (στερεότυπα ενός τυπικού strip show), να σπάσει το «savoir vivre» του strip tease «ne touchez pas s’ il vous plait», να χαϊδέψει και να χαϊδευτεί, να προκαλέσει αλλά όχι να προκληθεί, να αναπαραστήσει τη «ζωή» στο κρεβάτι υπό τους ήχους  του «Bed Of Nails», να φέρει σε αμηχανία την πλειοψηφία των ανδρών που βρίσκονταν εκεί, να δεχτεί την απόρριψη αυτών λόγω της ίδιας αμηχανίας, να κάνει τα vocals σε metal τραγούδια που κάθε άλλο παρά αδιάφορα της ήταν, να τελειώσει με ένα σόλο χαριτωμένο ‘headbanging’ και ν’ αφήσει… τον «Τάκη» ασήκωτο! (ελπίζω να μη σε λένε Τάκη…)
 
stripteas2   Όλα τα shows «παίζουν» με τις ανθρώπινες φαντασιώσεις. Δυστυχώς όμως κάποια show «παίζουν» με τα νεύρα μας, τη νοημοσύνη μας και μας ρίχνουν –πραγματικά- στην παγίδα να γράφουμε απόψεις με κίνδυνο να θεωρηθούμε μιξοπαρθένες ή φεμινίστριες! Το όλο show στην αντίληψή μου έμοιαζε περισσότερο ως μια φθηνή performance και η χορεύτρια μια καρικατούρα που έμοιαζε να εκτελούσε «οδηγίες χρήσεως προς ναυτιλομένους strippers». Δεν θέλω να καταλήξω κάπου, και δεν ξέρω αν έχει και νόημα, αλλά μήπως να πιάσουμε το ερωτικό παιχνίδι από την αρχή χωρίς manual, παρά μόνο με την φαντασία μας, κι αν κάνουμε και κανά λάθος στη δοσολογία συνταγής δεν χάλασε και ο κόσμος. Αρχικά, δυο μάτια αρκούν (εντάξει, ακόμη κι αν χρειάζεσαι 4 ή 6 μάτια, πάω πάσο…) για να κουνήσεις το κορμί σου στον ρυθμό της επιθυμίας… και μετά χρησιμοποίησε όλα τα όργανα του σώματός σου, όλα όμως, και την καρδιά. Το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Trust me, σου λέω!
 
Τhe Miss Katen
 
Υ.Γ. Αφιερωμένο σε όλους τους άνδρες που αγγίζουν, αλλά δεν «αγγίζονται»!

Mindfield