= Τα Like της ζωής μου!
Mindfield

loogoo

Τα Like της ζωής μου!

Πάει ο παλιός ο χρόνος! Το μοτίβο του ότι σου έφερε ο παλιός, θα μείνει για πάντα καρά-Like στην ζωή σου.

MindfieldTaLike1    Είμαι και εγώ αλλά είσαι και εσύ βρε παιδί μου! Τι να πω, σκέτος μπελάς! Κι δυστυχώς δεν αναφέρομαι σε κάποια ανθρώπινη μορφή αλλά στον Facebook -Lover μου. Όχι δεν έχω κάποιον αγαπητικό (WTF?) από το συγκεκριμένο μέσο επικοινωνίας, αλλά να είναι κάτι σαν προέκταση του χεριού μου μερικές φορές. Και όσοι διαβάζουν αυτή τη στιγμή το άρθρο αυτό σκέπτονται ότι «Πάει της τέλειωσε η φαντασία! Θα μιλήσει και αυτή για το facebook. Δεν θα το διαβάσω!». Και κατά κάποιο τρόπο η αλήθεια είναι αυτή. Στέρεψα, ξέμεινα από ιδέες βρε παιδιά. Τι να κάνω; Πολλά τα πάρτι! Χριστούγεννα είναι! Αλλά όχι. Εχθές μου ήρθε ιδέα. Συναναστρεφόμενη με διάφορους αυτές τις μέρες αλλά και απελπισμένη που ένα καλό hangover δεν μου έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα, έριξα τις σκέψεις μου στο τραπέζι.

MindfieldTaLike2Ήγγικεν η ώρα!
Ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα και κατά έναν περίεργο λόγο και το δικό μου προσωπικό ρολόι πράττει ακριβώς το ίδιo. Είναι παράδοξο το πώς εμείς οι άνθρωποι πρέπει να περιμένουμε την αλλαγή του χρόνου για να πάρουμε όπως το λέμε «Αποφάσεις» και να αρχίσουμε πάλι από την αρχή! Τι συμβαίνει λοιπόν με την αλλαγή του χρόνου; Μονό εκείνη την ημέρα πρέπει να γίνεται αυτό; Οι υπόλοιπες 360; Έψαξα και έμαθα όμως και όλοι μου απάντησαν το εξής: «Και οι άλλες μέρες είναι εξίσου προσιτές για ξεκαθαρίσματα και αποφάσεις. Αυτό που «μπριζώνει» όμως τους ανθρώπους αυτή την εποχή και αποφασίζουν, τότε να προβούν σε νέες ενέργειες είναι ότι φτάνει το τέλος(και όταν εννοώ τέλος αναφέρομαι στην χρονιά και όχι στις 21 του μηνός που πέρασε…). Μια ακόμη χρονιά ολοκληρώνεται και ούτως ή άλλως όλο αυτό σε βάζει στο τρυπάκι να αναλογιστείς τι έχεις κάνει σωστά, τι πρέπει να διορθώσεις, που μπορείς να τα πας καλύτερα, τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου και τι πρέπει να κυνηγήσεις αμέσως για να μην σου φύγει»… Γιατί το ζήτημα της νέας χρόνιας ούτως ή άλλως είναι να μπορέσεις να θέσεις νέους στόχους προς υλοποίηση. Γιατί με την λέξη «νέα», προσδιορίζουμε ότι αφήνουμε πίσω μας όλα τα παλιά!
Και επειδή, όπως προείπα, πλησιάζει η αλλαγή του χρόνου, ας κάνουμε όλοι μαζί μια ανασκόπηση στο τι μπορεί να έχουμε περάσει. Βέβαια δεν θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλα αυτά που ο καθένας σας έχει βιώσει ξεχωριστά αλλά θα κάνουμε μια προσπάθεια.

MindfieldTaLike3Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα!
Όταν ταξίδεψα στην Ιταλία πριν από αρκετά χρόνια μπήκα σε έναν καθεδρικό ναό όπου μιλώντας εκεί, με κάποιους ντόπιους αρχίσαμε να αναλύουμε για την αρχιτεκτονική του. Καθώς κοίταξα όμως προς τα πάνω είδα κάτι να είναι χαραγμένο πίσω από το ρολόι του ναού! «Ex hoc momento pendet aeternitas» έγραφε το οποίο σημαίνει, «σ’ αυτήν τη στιγμή στρέφεται η αιωνιότητα». Και τι ποιο σωστό; Κάθε λεπτό που περνά χάνεις κάτι από την ζωή σου, για την ακρίβεια αυτή την ίδια, αλλά παράλληλα την κερδίζεις πάλι πίσω. Γιατί η νεότητα είναι αυτή που περνά, ενώ εσύ κερδίζεις νοητικά και ψυχικά την ζωή σου, οδηγώντας σε στην αιωνιότητα!
 
 
 
Για το καλό μου!
MindfieldTaLike4Εμπειρία Νο1: Με ντροπή αναφέρω ότι πέρασα αρκετό χρόνο από την ζωή μου φέτος με το να προσπαθώ να κάνω τους άντρες που μου άρεσαν να με προσέξουν (κάτι το οποίο γινόταν πάντα), αλλά και να είμαι γενικά πρόσχαρη και ‘πάντα εκεί’ για αυτούς! Με λύπη μου διαπιστώνω το ότι να είσαι η ‘πάντα διαθέσιμη νεράιδα’ όπως λέει και η Μάρω Μαρκέλλου για όλες του είδους τις σχέσεις από φιλικές, οικογενειακές και ερωτικές δεν είναι πάντα και ότι πιο υγιές. Γιατί τότε είναι που πρέπει να βάλεις τον εγωισμό σου μπροστά. Και όχι τον κακό –εγωισμό σου. Τον καλό! Αυτόν που επιβάλλεται μερικές φορές να κοιτάς και τον εαυτό σου για να μην ξεφύγει το μυαλό σου! Αυτόν το εγωισμό που κάνεις ένα βήμα πίσω και λες «Breath and Reboot».


Βρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω;
MindfieldTaLike5Εμπειρία Νο2: Είναι το συναίσθημα όταν χάνεις την γη κάτω από τα ποδιά σου! Όταν διαπιστώνεις πως κάποιο αγαπημένο πρόσωπο έχει χάσει το στοίχημα με τον χρόνο. Το μόνο που βλέπεις δίπλα σου αγαπημένα πρόσωπα να καταρρέουν σιγά σιγά και πρέπει να σταθείς βράχος για να στηρίξεις αυτούς ενώ μέσα σου νιώθεις ένα σωστό ερείπιο. Επειδή όμως κάποιος «αποχώρησε» από το στοίχημα της ζωής δεν σημαίνει πως και εσύ πρέπει να κάνεις το ίδιο! Η ουσία είναι να μάθεις να στέκεσαι στα πόδια σου. Άλλωστε « Καμιά φορά συγχαίρουμε τον εαυτό μας τη στιγμή που ξυπνάμε μετά από ένα στενάχωρο όνειρο. Μπορεί να συμβαίνει το ίδιο τη στιγμή μετά τον θάνατο», όπως είπε και ο Nathaniel Hawthorne (Αμερικανός συγγραφέας).


Κρίση, με πιάνει κρίση…
Εμπειρία Νο3: Και δεν είναι μόνο προσωπική! Ναι στην οικονομική κρίση αναφέρομαι! Αυτό το μαύρο πρόβατο που εισέβαλε στις ζωές άπλα με το ‘Έτσι θέλω’ και έφερε τα πάνω κάτω.
MindfieldTaLike6Άνθρωποι μετανάστευσαν, οικογενειακά προβλήματα εμφανίστηκαν, ζευγάρια χώρισαν, άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, φοιτητές σταμάτησαν να σπουδάζουν και ο μέσος όρος της φτώχειας στην Ελλάδα να ανεβαίνει συνεχώς. Ναι, ένα αρνητικό γεγονός το οποίο κάθε μέρα παίρνει ακόμα πιο τραγικές διαστάσεις. Δεν θα σχολιάσω όμως το ποιος ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση. Η αλήθεια είναι ότι όλοι φταίμε! Αντί όμως να βλέπουμε μόνο την αρνητική πλευρά ας κοιτάξουμε καλύτερα και θα διαπιστώσουμε ότι όλο αυτό μπορεί να μας προσφέρει πολύ περισσότερα! Ας ξεφύγουμε από τα δεσμά της απληστίας. Να μάθουμε να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι. Όλοι λέγαμε ότι οι γονείς μας που είχαν λιγότερα αγαθά ήταν καλύτεροι και περνούσαν χωρίς έννοιες και πολλές σκοτούρες τις ημέρες τους. Με φιλειρηνικά αισθήματα και γεμάτη καρδιά για τους γύρω μας. Ίσως τώρα που κατά κάποιο τρόπο και εμείς έχουμε λιγότερα, ησυχάσει πλέον το φυλλοκάρδι μας και αρχίσουμε να περνάμε πιο όμορφα! Ούτως ή άλλως, ο ήρωας Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε πει το εξής: «Χαιρέτα καβαλάρης, για να σε χαιρετούν όταν ξεπεζέψεις». Και είχε δίκιο! Ας αναλογιστούμε ποιος ήταν αυτός. Και τελικά μπορεί να μάθουμε και εμείς κάτι…

MindfieldTaLike7Α, B, Γ ή δ; Δ: Όλα τα παραπάνω… The End of an Era!
Εμπειρία Νο4: Όλα τα πράγματα καθώς και η εξέλιξη της προσωπικότητας του ανθρώπου στην ζωή είναι θέμα εμπειριών. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. «Υπάρχει ένας αρχαίος κινέζικος μύθος για την κόκκινη κλωστή της μοίρας. Λέει ότι οι θεοί έδεσαν μία κόκκινη κλωστή γύρω από τον αστράγαλο κάθε ανθρώπου, συνδέοντας έτσι τις ζωές όλων, όσων είναι γραφτό να συναντηθούν. Αυτή η κλωστή τεντώνεται, μπλέκεται, αλλά δε σπάει. Είναι όλα προκαθορισμένα βάση μαθηματικών πιθανοτήτων…» (Απόφθεγμα από την τηλεοπτική σειρά «Touch»). Γι’ αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βλέπουμε το κάθε βίωμα μας σαν ένα ιστορικό βιβλίο το οποίο θα μας μάθει πολλά. Και αν πάλι συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη που κάναμε και στο παρελθόν, ποτέ δεν είναι αργά για να σταματήσουμε μια κακή συνήθεια. Ποτέ δεν είναι αργά για να πεις στον εαυτό σου ότι αξίζεις πολύ περισσότερα από αυτά που νομίζεις ότι είσαι ικανός να διαχειριστείς. Ποτέ δεν είναι αργά για να πείσεις τον εαυτό σου να κάνει μια καινούργια αρχή. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Γιατί κάθε μέρα, σου δίνεται η δυνατότητα να ξαναγεννηθείς και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Γιατί εγώ, εσύ και όλοι μας είμαστε δεμένοι με μια κόκκινη κλωστή. Γιατί πολύ απλά που κάθε ένας από εμάς ξυπνάει το πρωί και φοράει το καλύτερο ‘Εγώ’ του, δημιουργεί ένα καλύτερο ‘Εμείς’. Καλημέρα, καληνύχτα, αυτή είναι η ζωή…
                         
MindfieldTaLike8
*Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτούς που πιστεύουν στην μαγεία των ανθρώπων. Στην Ελεάννα για τον ευφυέστατο τίτλο. Στην Έβελυν για την εύστοχη απόφαση της να βάλει νέους στόχους στην ζωή της. Στην Γιώτα που ήταν, είναι και θα είναι η δεύτερη αδελφή μου. Στην αδελφή μου, που της αξίζει το καλύτερο. Στην οικογένεια μου για την ηθική που μου δίδαξε. Στον Χρήστο, το φίλο μας, που μας κοιτάζει από ψηλά. Σε εμένα και στο ένδοξο παρελθόν μου, που μου έμαθε κάθε μέρα να γίνομαι ένας περήφανος άνθρωπος. Και τέλος, σε όλους εσάς! Που χωρίς την δική σας βοήθεια η φωνή μου δεν θα είχε ακουστεί ποτέ! Που είστε αυτοί που είστε! Και είστε οι καλύτεροι!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρόνια!

Αλίκη Κρυωνά
Joomla Social by OrdaSoft!