Mindfield

loogoo

Κυρά-Ντίνα Τέλος!

 
ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΕΛΟΣ!
Και όποιος πρόλαβε τον Κύριο… θα ιδεί!

   Το παρόν δεν γράφεται από επιστήμονα, άνθρωπο σχετιζόμενο με την υγεία ή την τήρηση της τάξης. Δεν δεσμεύει επ’ ουδενί το περιοδικό ή οποιονδήποτε άλλο, εκτός από την αφεντομουτσουνάρα μου. Δεν είναι προϊόν μελέτης, δεν αποτελεί πολιτική στάση, δεν είναι καν ευσεβής πόθος. Απλά είναι η δική μου αδυναμία να δω οτιδήποτε άλλο πέραν της καθαρής αλήθειας. Και αυτή θα διαβάσετε εδώ, τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι και την αντίκρυσα στους δρόμους. Δεκτές όλες οι ενστάσεις (εκτός αν είναι του διευθυντή, οπότε πρέπει να συνοδεύεται από μισθούς έξι μηνών – σ.υ.υ.: ξεκαρδιστήκαμε, καλέ).
 
kyrantina2036
   Ελπίζω να τα περάσατε όμορφα αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο περισσότερος κόσμος, τουλάχιστον της περιοχής μου (δεν θέλω να υπολογίζω φωτό από ίντερνετ κτλ., διότι ποτέ δεν ξέρεις τι είναι αληθινό και τί όχι), αλλά και της ευρύτερης των Αθηνών, της οποίας και δηλώνω υπερήφανος δημότης, ξεπόρτισε αβάδιστα σε πλατείες, πεζοδρόμους, παρκάκια. Παιδάκια έπαιζαν στα πεζοδρόμια και στις πυλωτές, άνθρωποι συγχρωτίζονταν σε μικρές ομάδες έξω από ανοιχτά καφέ που λειτουργούν μόνο για delivery, οι δρόμοι είχαν μεγαλύτερη κίνηση από τις προηγούμενες ημέρες , στα σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία η ίδια ιστορία. Τρία μέτρα απόσταση έξω απ’ την πόρτα και στην ουρά του ταμείου, αγκαλίτσα στους διαδρόμους και τις σκάλες.

   Δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα τουλάχιστον αυτή η εικόνα, μόνο καραντίνα δεν μου θυμίζει. Δεν θα κρίνω από δω αν είναι σωστό ή λάθος, αλλά θα παραθέσω κάποιες αλήθειες κι ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
 
kyrantina2037
   Δεδομένο νούμερο ένα: όλοι καταλάβαμε ότι η παράταση των μέτρων αφορά το επερχόμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς (επαναστατικοί όπως πάντα) και την αποφυγή διασποράς στα χωριά και τα νησιά μας. Η 4η Μαΐου ούτε εμβόλιο θα μας φέρει, ούτε κάποιο νέο δραστικό φάρμακο, ούτε νέα κόλπα πρόληψης. Άρα το συμπέρασμα είναι λογικό.

   Δεδομένο νούμερο δύο: Από την στιγμή που ισχύει το ακριβώς παραπάνω, λογικό ήταν ο κόσμος να «ξεθαρρέψει», τουλάχιστον να κινηθεί στην ακτίνα της γειτονιάς του, να ξεσκάσει από την αφόρητη - η αλήθεια είναι - ψυχολογική πίεση του μήνα που μας πέρασε. Ό,τι έκαναν σήμερα, θα πρέπει να το κάνουν και την 5η Μαΐου και την 5η Ιουνίου και πάει λέγοντας. Πλέον η κατάσταση θα είναι στα χέρια του καθενός μας. Ατομική υγιεινή, πολιτισμένη συμπεριφορά σε πολυκοσμία, σεβασμό στο συνάνθρωπο αλλά και προστασία στον αδύνατο. Αν όλα αυτά δεν συμβούν από δω και στο εξής, δεν θα μας σώσει ούτε ο Μέτζη του Νεουκτή κι ας έχει βρει το φάρμακο για το επάρατο Σκόιλ Ελικίκου!
 
kyrantina2039
   Δεδομένο νούμερο τρία: είμαστε καλοί άνθρωποι σαν λαός, φιλόξενοι, χαμογελαστοί. Αλλά ούτε η γερμανική κατοχή, ούτε η παρέμβαση των «μεγάλων» πριν και μετά, ούτε τετρακόσια χρόνια Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, πιο πριν Βυζάντιο και ακόμα πιο πριν Ρώμη, κατάφεραν να αλλοιώσουν το DNA μας. Ψοφάμε για γυφτολαϊκό πανηγυράκι, νταούλια και ζουρνάδες και παπάτζα ατελείωτη! Με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλουμε το φορτηγό με τον καλλιτέχνη, ο οποίος θα «σηκώσει το φρόνημα των πολιτών με τη μουσική του» , γριές θα πετάνε τριαντάφυλλα με δάκρυα στα μάτια, γέροι θα ανοίγουν το πρώτο δεκαράκι! Θα περάσει και μια βόλτα τυχαία από το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να δώσουμε ευκαιρία στον καθένα να πει τα δικά του, αναλόγως με το πολιτικό πρόσημο. Για τα δε βίντεο με τα ζεϊμπέκικα στους δρόμους, που έγιναν και viral, δεν θα σχολιάσω καν. Όπου φτωχός κι η μοίρα του (σ.υ.υ.: μπα… σε κάθε σπίτι ένας τρελός και στο δικό μας όλοι). Έχουμε κι αυτά βλέπετε σαν μόνιμες αρρώστιες, μαζί με τη λατρεία του καρακιτσαριού. Κι ύστερα θα βγει ο Τσιόδρας και θα μας πει ότι πρέπει να προσέχουμε και ο Χαρδαλιάς ότι «οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι δύσκολες». I’ve got news for you Bro, οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι! Έως ότου τουλάχιστον βγει στην αγορά δοκιμασμένο εμβόλιο, οπότε και θα μπορούμε να το γράψουμε κι αυτό στα κάκκαλά μας, όπως αυτό της γρίπης και τόσων άλλων, διότι «είναι κόλπα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ για να μας ελέγχει με το τσιπάκι και να κονομάνε οι φαρμακευτικές». Take the egg and give it a haircut!

   Γι’ αυτό σας λέω, η καραντίνα έληξε επί της ουσίας. Τουλάχιστον να έρθει η 4η Μαΐου, να ανοίξουν και τα κλειστά μαγαζιά, να φάει λίγο ψωμάκι ο κόσμος, να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα υγιεινής και αυτοπροστασίας (κυρίως αυτό). Ας αποδείξουμε στους εαυτούς μας ότι καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε ώστε να μην διασπείρουμε παντού αυτόν τον ιό, αλλά και οποιονδήποτε άλλον. Διότι μας έχω ικανούς σε κάνα τρίμηνο, να ξανασαλιώνουμε δάχτυλο για να μετράμε τα λεφτά, να ξεχωρίζουμε τα χαρτιά, να σκουπίζουμε το χέρι στην κωλότσεπη για να πιάσουμε την πατάτα. Και αυτή ακριβώς η συμπεριφορά θα μας φέρει πιο κοντά στον αληθινό Θεό. Πολύ σύντομα εμείς και οι κοντινοί μας άνθρωποι θα μάθουμε αν υπάρχει.
 
kyrantina2038
   Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Αλλά μπορεί και να μην πάνε… Το επόμενο κείμενο θα είναι πάλι για τέχνη. Αν και αυτή την ειδική ικανότητα των Ελλήνων, δεν τη λες κάτι άλλο…

Νάσος Κονίτσας
 
kyrantina2040
 

Mindfield