= Ξαφνικά!
Mindfield

loogoo

Ξαφνικά!

 
3afnika   Βγαίνεις έξω, περνάς καλά! Βέβαια, πάλι σκέφτεσαι πως κάτι λείπει, πως θα μπορούσε να ‘ναι καλύτερα και η νύχτα τελειώνει… Ξαπλώνεις και φαντάζεσαι αυτά που σου λείπουν, αυτά που περιμένεις. Έρχονται και άλλες νύχτες,αλλά καμία δεν είναι σαν αυτή που πέρασε, που είναι μια ανάμνηση τώρα, και έτσι σαν ανάμνηση την εκτιμάς και ας μην το έκανες όταν την ζούσες, όταν πίστευες πως κάτι ακόμα θα συνέβαινε και θα γινόταν τέλεια. Και η ζωή συνεχίζεται, και ο κύκλος συνεχίζεται, και εσύ μαθαίνεις.
 
   Γελάς, φλερτάρεις, συζητάς, αλλά δεν σε αγγίζει τίποτα, δεν κρατάς τίποτα δικό σου και νομίζεις πως ζεις, πως ξέρεις. Περνάς, σε γενικές γραμμές, καλά άλλωστε. Υπάρχει και ο έρωτας, λες, και συνεχίζεις, πότε ζώντας, πότε φυτοζωώντας, αλλά συνεχίζεις. Η αλήθεια όμως έρχεται πάντα…
 
3afnika2   Ξαφνικά συνειδητοποιείς πως δεν έχεις κρατήσει τίποτα, πως όλα ήταν περαστικά. Ξαφνικά δεν ξέρεις ποιός είσαι, ξέρεις μόνο το όνομα σου. Ξαφνικά κενό, κομμάτι ξένο, και όμως πηγάζει από ‘σενα. Έπειτα σκέφτεσαι, "τόσο καιρό τι"; Αφού περνούσες καλά, ένιωθες δύναμη, κάτι μοναδικό. Αποκλείεται λες να ήταν όλα ψεύτικα. Αλλά αληθινά και σταθερά είναι αυτά που κρατάς για σένα, είναι ο χρόνος που περνάς μόνος σου, που μαθαίνεις και αγαπάς εσένα.
 
   Όλα αλλάζουν λοιπόν, σαν να ήσουν τυφλός και βρήκες το φως σου, και βλέπεις, και καταλαβαίνεις. Καταλαβαίνεις πως κανένας δεν μπορεί να σε πληγώσει όπως ο ίδιος σου ο εαυτός, όπως εσύ… Τρομάζεις στην αρχή γιατί σε άφησες μόνο. Και σιγά σιγά αρχίζεις, χτίζεις με γερά τούβλα και μαθαίνεις. Μαθαίνεις εσένα. Δεν περιμένεις κάποιον να σε συναρπάσει, συναρπάζεσαι από εσένα, από αυτό που είσαι, το αληθινό, το ακατέργαστο, που δεν το ήξερες και δεν το αγαπούσες.
 
   Παθιάζεσαι, αρχίζεις να κάνεις πράγματα που πραγματικά γουστάρεις και κάπως έτσι γεμίζεις. Κάπου εκεί σταματάς να περιμένεις το καλύτερο που θα έρθει, γιατί απλά ζεις το καλύτερο τώρα. Γιατί όταν είσαι γεμάτος, γεμίζουν όλα γύρω σου, γιατί όταν αγαπάς εσένα, αγαπάς και άλλους, γιατί όταν ξέρεις εσένα, ο κόσμος φαίνεται πιο εύκολος. Έτσι αρχίζουν όλα, ο έρωτας, η ευτυχία, η χαρά, η ζωή. Μέσα από εσένα, για εσένα, για τους άλλους.
 
"Να είσαι ο εαυτός σου, όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."
Oscar Wilde
 
Ζωή Μητρούσκα
Joomla Social by OrdaSoft!