= Φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε
Mindfield

loogoo

Φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε

 
   “Φίλοι είναι τα αδέρφια που επιλέγουμε’’... η πιο πετυχημένη φράση που έχω ακούσει ποτέ σε διαφήμιση. Εντελώς άσχετο το προϊόν με τη παρουσίαση του, απίστευτα πετυχημένο μάρκετινγκ. Επίκληση στο συναίσθημα, ένα θέμα που απασχόλησε και απασχολεί πολλούς ανθρώπους, ανεξαρτήτως ηλικίας.
 
friends2   Σκότωνα το χρόνο μου μπροστά από τον υπολογιστή, έχοντας την τηλεόραση να παίζει από δίπλα για να μη νιώθω μόνη μέσα στο σπίτι. Όταν ακούστηκε αυτή η φράση γύρισα ακαριαία, σοκαρισμένη, να σιγουρευτώ πως άκουσα καλά . Η πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό ήταν "ποιος το σκέφτηκε αυτό;". Περιέγραψαν σε μία μόνο φράση όλη τη φιλοσοφία μου για τις φιλικές σχέσεις. Αμέτρητες σκέψεις πυροδοτήθηκαν ταυτόχρονα στο κεφάλι μου, "πόσο σημαντική είναι η φιλία για τους ανθρώπους;", "πως λειτουργούν σε μια φιλική σχέση οι άνθρωποί;" και σαν ταινία ήρθαν στο μυαλό μου όλοι οι λόγοι για τους οποίους θεωρώ πως οι δικοί μου φίλοι είναι όντως αδέρφια, οικογένεια.
 
   Οικογένεια θεωρούνται οι άνθρωποι που σε μεγαλώνουν, που παλεύουν για να γίνεις σωστός άνθρωπος και θέλουν να βγείς στην κοινωνία με τα καλύτερα εφόδια. Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι αυτοί που σε φέρανε στον κόσμο αυτό, αλλά μπορεί και όχι. Αμέτρητα παραδείγματα. Στη δική μου, έχουμε τουλάχιστον ένα. Με βάση αυτό το σκεπτικό, οικογένεια μπορεί να είναι τα άτομα που επέλεξες και επιλέχθηκες για να συμβαδίσετε παρέα, βοηθώντας ουσιαστικά ο ένας τον άλλο.
 
friends   Η φιλία είναι μια σχέση αγάπης και αμοιβαίας ανάγκης, ένας πολύ δυνατός δεσμός που ενώνει τους ανθρώπους και που μπορεί να ατροφήσει, αν δεν τον φροντίσεις. Δεν είναι κάτι απλό και εύκολο, δεν μπορεί να έρθει ουρανοκατέβατα. Θέλει καλή διάθεση και υπομονή. Εγωιστικές συμπεριφορές, τάσεις να μειώνεις τον άλλο, ζήλιες και τα σχετικά, όχι απλά δεν χωράνε αλλά, εκτός του ότι καταστρέφουν το δεσμό, μπορούν να δημιουργήσουν τερατούργημα. Γι’ αυτό θέλει προσοχή.
 
   Φίλοι είναι οι άνθρωποι που θα σε χαστουκίσουν όταν πρέπει, που θα σε σηκώσουν όταν πέσεις, με τέτοιο τρόπο ώστε να το κάνεις μόνος σου και να το κάνεις και σωστά. Φίλοι είναι αυτοί που σου λένε την αλήθεια κατάμουτρα και όχι πισώπλατα, που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς χωρίς να σε περιορίζουν. Προφανώς, όπως κάθε σχέση, έτσι και αυτή είναι αμφίδρομη.
 
   Διαβάζοντας το ίδιο μου το κείμενο παρατηρώ ότι φαντάζει κάπως ουτοπικό. Όμως δεν είναι! Γιατί όταν έρθει στη ζωή σου ο κατάλληλος άνθρωπος, όλα αυτά θα γίνουν αυθόρμητα, και τότε είναι η στιγμή που καταλαβαίνεις για ποιο λόγο τα πράγματα στράβωσαν στο παρελθόν.
 
Σταυρίδου Αλεξία
Joomla Social by OrdaSoft!