= Comme Ci Comme Ca
Mindfield

loogoo

Comme Ci Comme Ca

 
 
commeci5   Δεν ξέρω αν η μιζέρια είναι μεταδοτική ή αν όλοι την έχουμε κάπου κρυμμένη μέσα μας, αλλά ένα είναι σίγουρο. Κυριαρχεί! Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται σε μια κατάσταση άρνησης. Σχεδόν κανένας δεν το παραδέχεται. Το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν το παραδεχόμαστε δυνατά στους άλλους μα ότι δεν το παραδεχόμαστε ουτε στον ίδιο μας τον εαυτό. Και αυτή είναι η ρίζα του προβλήματος. Ο ίδιος μας ο εαυτός. Αυτός ο εαυτός που δεν μπήκαμε ποτέ ουσιαστικά στη διαδικασία να γνωρίσουμε, σαν να ήταν κάποιος που γνωρίσαμε σε μια παρέα και δεν θελήσαμε να ανταλλάξουμε μαζί του ουτε μισή κουβέντα. Τίποτα από τα δύο όμως δεν είναι σωστό. Ούτε να παραγκωνίσουμε κάποιον γιατί δεν μας άρεσε η μαπα του ούτε, πόσο μάλλον, να αφήσουμε στην άκρη τον εαυτό μας έχοντας 1002 δικαιολογίες κατά νου.

commeci4   Η κρίση: Νούμερο 1 δικαιολογία για όλα τα κακά της μοίρας μας. Ναι, εντάξει, κανένας δεν είπε πως δεν είναι κάτι σοβαρό. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, αυτή τη στιγμή, λιώνουν κυριολεκτικά στη δουλειά για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ζήσουν τις οικογένειες τους. Για κανέναν δεν είναι εύκολο. Όλοι ζορίζονται, ειτε το λένε ειτε όχι. Ακόμα και αυτούς που βλέπεις στα γεμάτα κυριλέ μαγαζιά, με τα ωραία ρούχα και τα προσεγμένα μαλλιά, δεν ξέρεις πόσο μπορεί να δουλεύουν και να αποταμιεύουν για να μπορούν να τα κάνουν όλα αυτά. Μπορεί να βγαίνουν μια φόρα την εβδομάδα ή και στις δύο εβδομάδες και εμείς να τους πετυχαίνουμε σ' αυτή τη στιγμή. Μια βόλτα να βγεις σε διάφορα σημεία συνάντησης, θα δεις ανθρώπους γελαστούς, χαρούμενους, να μιλάνε δίχως σταματημό και πιθανότατα στο μυαλό να γεννηθεί η σκέψη "αυτοί δεν έχουν προβλήματα, είναι τυχεροί. Που να ξέρουν πως είναι να ζορίζεσαι καθημερινά και να μετράς μέχρι κ το 10λεπτο". Το τι κρύβετε όμως πίσω από κάθε χαμόγελο και από κάθε γέλιο, μόνο αυτοί το γνωρίζουν. Απαιτεί ψυχική δύναμη να μπορείς να πολεμήσεις τα προβλήματα σου με χαμόγελο, να απωθεις κάθε αρνητική σκέψη χαμογελώντας και γελώντας. Οποτε, μήπως κάνουμε κάπου λάθος?

commeci3   Η αδράνεια: Θα μπορούσε να θεωρηθεί είτε συνέπεια της κρίσης γιατί "αφού δεν έχω λεφτά δεν μπορώ να κάνω τίποτα", είτε συνέπεια των συνολικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει κάποιος στην ζωη του. Καταρχάς, αν τα λεφτά είναι το πρόβλημα, οφείλω να σας πληροφορήσω πως υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για διασκέδαση τσάμπα! Από συγκεκριμένα σημεία που μπορείς να πας και να κάτσεις έξω, ναι στα πεζούλια και στα παγκάκια για τα οποία τα μαγαζιά κάνουν ειδικές τιμές στα ποτά, από συναυλίες που μπορείς να πας χωρίς είσοδο ή σε διάφορα σημεία εκτός του συναυλιακου χώρου όπου μπορείς να παρακολουθήσεις χωρίς χρήματα κάποια συναυλία, μέχρι και γυμναστήριο, είτε σε δημοτικό είτε σε κάποια που κάνουν προσφορές του στυλ "1 Βδομάδα δωρεάν". Σεμινάρια, δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, βόλτες στην παραλία και πόσα άλλα, το μονό που χρειάζεσαι είναι κέφι και, γιατί όχι, καλή παρέα. Τώρα, αν η αδράνεια είναι αποτέλεσμα των γενικότερων προβλημάτων, ένα μόνο έχω να πω: 'Οσο αφήνεσαι σ’αυτή, τόσο πιο κάτω θα σε τραβήξει, και τόσο πιο δύσκολα θα ξανά ανέβεις, καθώς θα γίνει τρόπος ζωής ακόμα και όταν τα προβλήματα αντιμετωπιστούν. Γιατί, τι είναι προτιμότερο, να αφήσεις τη ζωή να σε προσπεράσει και να τη βλέπεις σα θεατής ή να πρωταγωνιστείς; 

commeci2   Η κακοπροαίρετη ζήλια. "Γιατί αυτός και όχι εγώ;" Κλασσική ερώτηση που τρυπάει το μυαλό για διαφόρους λόγους και τομείς. Είναι η αυτή ερωτηση ­αφετηρία αρνητισμού, μιζέριας και ζήλιας. Η επίδραση της με κάνει να φαντάζομαι κάτι σε δηλητήριο που διαχέεται στον οργανισμό και προσβάλει διάφορα όργανα μας. Ίσως για κάποιους ανθρώπους κάποια πράγματα ήρθαν πιο βολικά αλλά αυτό δε σημαίνει πως είναι ευτυχισμένοι ή πως τα έχουν όλα. Ίσως προσπάθησαν παραπάνω από σένα, ίσως είναι πιο ταλαντούχοι σε κάποιο τομέα, ίσως παλι να έχουν τα κατάλληλα κονέ! Αν θέλεις να καταφέρεις κάτι και, βλέποντας κάποιον αλλο να το έχει πετύχει ζηλεύεις και νιώθεις κακία και οργή, μάλλον δεν το πας και πολυ καλά το πράγμα. Αντ' αυτού, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις αυτή την πληροφορία προς όφελος σου. Δες το ως ώθηση. Προσπάθησε περισσότερο, ενημερωσου με κάθε πιθανό τρόπο για το πως θα πετύχεις το στόχο σου και δούλεψε ακόμη πιο σκληρά. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα αν το θέλεις πραγματικά.

commeci1   Μην αφήνεις τη ζωή σου να πηγαίνει "Comme ci comme ca"! Αντιμετώπισε τη ζωή με χαμόγελο και πείσμα, φερσου στους συνανθρώπους σου με ευγένεια, υποδεξου τα προβλήματα σου με αποφασιστικότητα και κλείσ' τους πονηρά το μάτι. Το γεγονός οτι ήρθαμε στον κόσμο αυτό γνωρίζοντας εξαρχής ότι θα φύγουμε κάποια στιγμή, δεν κάνει τίποτα μάταιο. Ακόμα και στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πάρε μια βαθιά ανάσα, κοίταξε τα αστέρια στον ουρανό τη νύχτα, άφησε τον ήλιο να σε ζεστάνει και ξεκίνα. Μάθε τον εαυτό σου, τα θέλω σου, τα ταλέντα σου, αγάπησε τον για το σύνολο του και άρπαξε πριν φύγεις κάθε γνώση,ανάμνηση, εμπειρία που σου δίνετε η ευκαιρία να αρπάξεις. Φύγε με το κεφάλι ψηλά και γεμάτος και όχι κατσούφης και καμπουριασμένος.
 
Σταυρίδου Αλεξία
Joomla Social by OrdaSoft!