= Αποφάσισα Ν' Αλλάξω Χαρακτήρα
Mindfield

loogoo

Αποφάσισα Ν' Αλλάξω Χαρακτήρα

 
changechar4   Ω ναι, αποφάσισα ν’ αλλάξω χαρακτήρα... Όχι γιατί δε μου άρεσε αυτός που είχα, αλλά γιατί κάνω πολύ συχνά, όλο και πιο συχνά, πράγματα που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου. Αλήθεια, δηλαδή εγώ που είμαι τόσο σοβαρός άνθρωπος δε γίνεται να κάνω τόσα πολλά χαζά πράγματα, αλλά ούτε και γίνεται με τόσο χιούμορ που έχω να ασχολούμαι με μεγάλες και απερίγραπτες σοβαρότητες. Είμαι πλέον εκτός χαρακτήρα...

   Όχι, ναι, η λύση είναι ν’ αλλάξω χαρακτήρα. Ή μάλλον όχι! Καλύτερα θα είναι να καταλάβω ότι η έννοια του χαρακτήρα είναι απαρχαιωμένη, απολιθωμένη και χαζή. Είναι ένα κλουβί καταπιεστικό που σου αχρηστεύει τα φτερά.
 
   Αν στην αρχή του χρόνου αποφασίσουμε να μπούμε στο καλούπι ενός χαρακτήρα με τις συγκεκριμένες αντιδράσεις του, μετρημένα χαμόγελα και μετρημένα δάκρυα, λίγα γραμμάρια σοβαρότητας και άλλα τόσα ηλιθιότητας, τότε στο τέλος του ίδιου χρόνου μας περιμένει μία υπέροχη διαταραχή προσωπικότητας.
 
   Ώρα να ξυπνήσουμε! Ο κόσμος αλλάζει και εμείς αλλάζουμε μαζί του, κάθε λεπτό και κάθε στιγμή που περνάει, δεν είμαστε πια οι ίδιοι. Αν η σκέψη της αλλαγής δε σου γεμίζει το μάτι και σε βγάζει από την άνεσή σου, λυπάμαι. Η ζωή μόνο αλλαγές έχει!
 
«όσο υπάρχουμε εξακολουθούμε να “γινόμαστε” και δεν έχουμε αποκαλυφθεί εντελώς αυτοί που είμαστε ή μπορούμε να γίνουμε»
Ευάγγελος Π. Παπανούτσος
 
changechar3   Ναι, μπορείς να τρομάξεις ελεύθερα! Τίποτα και κανείς δεν αποκλείει μία αιφνίδια στροφή στο δρόμο σου, μία παρέκκλιση από την ως τώρα διαδρομή σου, που ν’ αφήσει εμβρόντητους όσους σε ξέρουν. Και μπορείς να το κάνεις και το δικαιούσαι. Μην μπαίνεις άλλο σε καλούπια.
 
   Κράτα καλά την ουσία της ύπαρξής σου, μίλα με τον εαυτό σου αλλά μη φοβάσαι να του επιτρέπεις να αλλάζει. Θα γίνει θες δε θες, οπότε καλύτερα να γίνει με τη συγκατάθεση και τη συμμετοχή σου. Μην γίνεις έρμαιο του «Τα πράγματα αλλάζουν με τόσο μικρές μεταβολές, ώστε μπορείς να συνηθίσεις τα πάντα..», αλλά πες ναι στην αλλαγή.

   Πολλοί άνθρωποι παγιδεύονται από την έννοια του χαρακτήρα. Μάλιστα κάποιοι δε θα έκαναν ποτέ κάτι που θα ήθελαν πολύ, μόνο και μόνο επειδή αυτό το κάτι έρχεται σε σύγκρουση με το χαρακτήρα που ως τώρα έχουν χτίσει. Όχι για τα μάτια του κόσμου, αλλά γιατί φαίνεται αδιανόητο στους ίδιους ότι πολλές διαφορετικές χρωματιστές πλευρές μπορούν να χωρέσουν στο ασπρόμαυρο φόντο του χαρακτήρα που έχουν δημιουργήσει. Και όμως, χωράνε όλα τα χρώματα στο φόντο σου και είναι επιλογή σου ποιά θα βάλεις και σε ποιά φάση της ζωής σου.
 
changechar   «Μέσα στο ζωντανό άνθρωπο τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει και οριστικοποιηθεί. Κανείς δε ξέρει τι δυνατότητες υπάρχουν στα κύτταρά του και ποιες από αυτές θα πραγματοποιηθούν ή θα τις πάρει μαζί του ανεκτέλεστες όταν εγκαταλείψει τον κόσμο».
 
Όσο αναπνέουμε δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη
 
   Δεν είμαστε απλά ήρωες ενός βιβλίου τελειωμένου, όπου η ζωή και η σκιαγράφηση του χαρακτήρα έγινε και τελείωσε. Είμαστε ζωντανές υπάρξεις με απεριόριστες δυνατότητες. Γράφουμε οι ίδιοι την δική μας ιστορία που βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορούμε να βάλουμε όσες ανατροπές θέλουμε. Μη φοβάσαι να βγεις εκτός χαρακτήρα!
 
Μαρία Λώλου
Joomla Social by OrdaSoft!