manoAmano

manoAmano XV: Μετά τη μπάλα τι;

 
   Δεν πιστεύω να σας έλειψα, έτσι; Αλλά και να μου το πείτε, δεν θα το πιστέψετε ούτε εσείς καλά-καλά, οπότε αφήστε το. Ούτε εγώ βέβαια πιστεύω ότι ακουμπάω το πληκτρολόγιο για να γράψω κείμενο! Ελπίζω να έχω πολλά εκφραστικά, ως συνήθως, ώστε να θυμίσω και στον διευθυντή μου γιατί δεν πρέπει να γράφω συχνά. Αλλά μέρα που ‘ναι κι επειδή ξέμπλεξα λίγο με τις δηλώσεις, μεταβιβάσεις, κληρονομιές, συντάξεις, ό,τι δηλαδή συμβαίνει σε κάθε λογιστή που σέβεται τον εαυτό του όταν βρίσκεται σε διακοπές, είπα ότι είναι μια καλή ευκαιρία για ψυχοθεραπεία. Άλλωστε πιτσιρίκια και κυρά είναι στη ρούγα, αφήνοντάς με να δείξω τον απόλυτο επαγγελματισμό μου - ρουφώντας ταυτόχρονα και κάτι κράκουλες - βεβαίως βεβαίως.
 
metatimpala2144

   Έχουμε και λέμε λοιπόν. Τα μαγαζιά άνοιξαν μέχρι να ξανακλείσουν, αφού οι αρνητές κρατούν σθεναρά το μετερίζι της - βάλτε εσείς μια λέξη, εγώ βαρέθηκα - τους, ο ιός μεταλλάσσεται πιο γρήγορα κι από άποψη παλιού Maidenα για το ποιο είναι το καλύτερο τραγούδι. From the coast of gold, across… ώπα, σόρρυ, λάθος άρθρο. Μουσικούλα ακούμε έστω και καθιστοί, ποτάκια πίνουμε, μπανάκια κάνουμε. Και ο ιός κάνει πάρτι με τους ανεμβολίαστους, που διατηρούν ΚΑΘΕ δικαίωμα να πεθάνουν όπως θέλουν, φτάνει να είναι μακριά και να μην πιάνουν και χώρο, να τα λέμε κι αυτά. Βέβαια, ένας λόγος που σε παγκόσμιο επίπεδο ο ιός έκανε πάρτι, ήταν τα δυο τεράστια ποδοσφαιρικά γεγονότα που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα. Όποιος δεν γνωρίζει σε τί αναφέρομαι, μπορεί να σταματήσει να διαβάζει αυτή τη στιγμή. Και δεν τον αφορά καί εγώ μια φορά το κλικ το πήρα, μανίτσα. Μιλάμε βέβαια για το Copa America και το Euro 2020 - back to the future!
 
metatimpala2145

   Αυτά τα δύο γεγονότα είναι από εκείνα που φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά, κάνουν αγνώστους να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται. Θυμηθείτε πριν δεκαπέντε χρόνια αυτά που ζήσαμε, δεν είστε τόσο μικροί! Οι καφετέριες τίγκα, οι πλατείες γεμάτες, σε όποιο γήπεδο γινόταν παιχνίδι υπήρχε κόσμος, στις χαρές ήταν όλοι ο ένας επάνω στον άλλο. Θα μου πεις, είναι αυτή συμπεριφορά εν μέσω πανδημίας; Θα σου πω ότι εμβόλια υπάρχουν εδώ και μήνες, άρα είναι θέμα πλέον επιλογής ή κάλου. Επίσης θα σου πω ότι στην πρώτη θεατρική ανταπόκριση που θα κάνω μετά τις 29 Αυγούστου – astra μην με μαλώνετε - θα πάω και θα αγκαλιάσω ΟΛΟΥΣ τους συντελεστές, μαζί με την ταξιθέτρια. Γιατί δεν πάει άλλο αυτή η ιστορία. Γιατί πάντα κάποιοι θέλουν να μπαίνουν εμπόδιο στους πολλούς. Γιατί κάποιοι ΗΞΕΡΑΝ τι εμβόλιο έκαναν στον στρατό, καθώς και όλες τις παρενέργειες του παυσίπονου που ρούφαγαν μαζί με μπύρα. Γιατί θέλω να πάω σε live στο Crow. Γιατί, δγιάολε, ίσως και να παίξω! Γιατί… εντάξει ρε, σκάω, τόσο καιρό είχα να εκφραστώ. Η ουσία άλλωστε του σημερινού πονήματος είναι να σκεφτούμε τι θα κάνουμε τώρα που τελειώνει το ποδόσφαιρό. Ήταν κι αυτό μια λύσις. Και μην περιμένετε από μένα να σας πω. Εγώ θα είμαι σε κάποιο θέατρο, με το πιστοποιητικό στο κούτελο.
 
metatimpala2146

   Για την ιστορία, η Βραζιλία πήρε αυτό που της άξιζε. Αυτό ήταν… του Μέσι. Η πιο υπερεκτιμημένη ομάδα του πλανήτη με τον πιο ακριβοπληρωμένο κλόουν – λέγε με βαψομαλλιά Νεϊβουτάρ - δεν τα κατάφερε για άλλη μία φορά. Δεν πειράζει, η κοακόλα να ‘ναι καλά κι εμείς καλύτερα και τα συμβόλαια έρχονται. Για την άλλη ιστορία… It came Rome. Σάξονες, Σάξονες, πενήντα πέντε χρόνια δεν είναι πολλά τελικά…
 
   Το περιοδικό φαντάζομαι ότι στηρίζει... Maiden! Εκτός αν το αφεντικό τρελάθηκε.

Νάσος Κονίτσας

Φωνή από μηχανής φελλού: Το περιοδικό στηρίζει πολιτισμό, στηρίζει το εμβόλιο, στηρίζει οτιδήποτε είναι κατά του φασισμού, στηρίζει όλες τις κινήσεις για ένα καλύτερο αύριο, στηρίζει την εθνική Βραζιλίας του ’82 και του ’86, της καλύτερης Βραζιλίας των τελευταίων σαράντα χρόνων, η οποία δεν πήρε ποτέ Μουντιάλ, ενώ πήραν κάτι Κουσούφο και κάτι Μπουρουσάγα, στηρίζει τη ντουλάπα στην οποία βρίσκονται κλεισμένες οι Cameron Diaz και Megan Fox.

Koustas The Grate
 
Joomla Social by OrdaSoft!